Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Od voditelja gradilišta do graditelja božićnih jaslica

Specijalizirana mjesečna emisija o građevinarstvu Koordinacija snimila je božićno-građevinarsku priču o  Danijelu Šimunoviću, samostanskom kućnom majstoru koji u dvorištu samostana sestara karmelićanki na zagrebačkom Vrhovcu izrađuje jaslice.

Specijalizirana mjesečna emisija o građevinarstvu Koordinacija snimila je božićno-građevinarsku priču o  Danijelu Šimunoviću, samostanskom kućnom majstoru koji u dvorištu samostana sestara karmelićanki na zagrebačkom Vrhovcu izrađuje jaslice. Danijel je još od svoje 12. godine pozorno pratio što rade majstori različitih profila, a inspiraciju je pronalazio i u zagrebačkoj župi sv. Blaža u kojoj se čuvaju najstarije hrvatske božićne jaslice iz 1916. godine.

Njegova vrijedna zbirka sastoji se od 60 jaslica, od kojih su neke pronašle svoj put do domaćih, ali i svjetskih izložbi. Kako kaže, inspiraciju crpi iz svakodnevnog života, što dokazuju i posebne jaslice u obliku crkve sv. Marka u Zagrebu u kojima se Kravat pukovnija poklanja Isusu, a Tri kralja dolaze u fijakeru.

Danijel je inače član Udruge prijatelja hrvatskih božićnih jaslica s desetogodišnjim iskustvom  voditelja gradilišta, koje mu uvelike pomaže u izradi jaslica, ali i u ostalim kućnim popravcima. Tako je pri izradi jaslica sve u jednom:  uspješan arhitekt, armirač, monter suhe gradnje, stolar i keramičar.

„U izradi jaslica nema nacrta, on je u glavi. Sve čovjek izmišlja i u hodu radi sam“, zaključuje Danijel.

O Koordinaciji

Koordinacija je specijalizirana emisija o građevinarstvu koja donosi aktualne teme iz svijeta građevinarstva. Sadržaj emisije možete pratiti na mrežnoj stranici koordinacija.hr, YouTube kanalu te na Facebooku, Instagramu i LinkedInu.

Pročitajte još:

Ekonomija

Omiška obilaznica obuhvaća dionicu Dugi Rat – Omiš istok, a na njoj će se nalaziti 7 vijadukata, 4 tunela i most Cetina.

Ekonomija

Kako napreduje obnova kurije Mihalović u Feričancima, zašto je revitalizacija gradova i općina izazov za struku te kako je protekla humanitarna gala večer „Građevinari...

Nekretnine

Provjerili smo kako napreduju radovi na obnovi crkve sv. Petra u Vlaškoj ulici te Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu.

Lifestyle

Božićna kupnja vrlo često može biti stresno iskustvo, posebice kada se odgađa do posljednjeg trenutka.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.