Održan prvi regionalni EcoXpert susret: snaga kompanija je u razmjeni znanja i iskustava s partnerima

U organizaciji kompanije Schneider Electric, krajem prošloga tjedna u Mariji Bistrici održan je prvi regionalni EcoXpert susret – okupljanje stručnjaka na području digitalizacije zgradarstva i energetike iz čitave regije.

EcoXpert™ je pojam koji označuje partnersku tvrtku čiji su zaposlenici educirani i certificirani za primjenu Schneider Electric sustava EcoStruxure™ – otvorene, interoperabilne platforme ove kompanije, temeljene na tehnologiji Interneta stvari (IoT – Internet of Things). EcoXpert partneri uključuju pružatelje stručnih tehnoloških usluga koji nude ekspertizu i podršku u upravljanju objektima, s naglaskom na energetsku i operativnu učinkovitost.

EcoXpert nudi 6 specijalizacija u svojem partnerskom programu – za hotelijerstvo, zdravstvo, podatkovne centre, zgradarstvo, maloprodajne lance i bankarstvo. U EcoXpert™ globalni partnerski program trenutno je uključeno 3500 certificiranih partnera iz 50 država svijeta. Partnerske kompanije uključuju sistem integratore, proizvođače elektropostrojenja, projektante, elektroinstalatere itd.  Na okupljanju u Mariji Bistrici je sudjelovalo tridesetak stručnjaka iz 18 kompanija iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine.

Prema riječima generalnog direktora Schneider Electrica za Hrvatsku, Sloveniju te Bosnu i Hercegovinu, Ivana Paića, ovakvi su susreti izuzetno važni prvenstveno zbog networkinga. „Tehnologija je iznimno važna, ali sinergija je ono što čini razliku. Na ovakvim se okupljanjima stručnjaci s raznih područja upoznaju, razmjenjuju znanja i iskustva, ali si i međusobno pomažu te nastavljaju surađivati na različitim projektima. Izgradnja i njegovanje partnerskih odnosa jačaju vrijednost globalne Ecosystem zajednice te stvaraju dodanu vrijednost na tržištu, istovremeno pružajući smjernice za budućnost“.

Sudionici okupljanja s posebnim su zanimanjem popratili i izlaganje Martina Federa, kompanijskog lidera za EcoXpert. Prema njegovim riječima, brojne kompanije u ovoj industriji posjeduju ili su posjedovale partnerske programe, ali oni su često kratkoga daha. Održivost programa i njegova implementacija diljem globalne kompanije, pravi je izazov, u kojemu je Schneider Electric posve uspio.

„EcoXpert program jednako dobro funkcionira u Americi i u Hrvatskoj. Razlika je, naravno, u njegovim volumenima, ali tu do izražaja dolazi fleksibilnost ovoga programa. Jer, na kraju dana, ono što je bitno, nije volumen, već vještine. Naši partneri u ovoj regiji posjeduju apsolutno iste vještine kao oni u SAD-u. I to je ono što smatramo važnim“, zaključio je Martin Feder.

Podijeli

Odgovori

Top