Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Održivi razvoj, očuvanje okoliša i ublažavanje klimatskih promjena u Zagrebačkoj županiji – EU projekt
„KNOWING“

Turistička zajednica Zagrebačke županije će značajno doprinijeti ublažavanju klimatskih promjena i održivom razvoju kroz različite aktivnosti, primarno kroz promociju, komunikaciju, diseminaciju i umrežavanje.

Turističkoj zajednici Zagrebačke županije s velikom časti provodi međunarodni projekt s ciljem ublažavanja klimatskih promjena. U primarnom fokusu Turističke zajednice Zagrebačke županije su održivi razvoj te pametni, održivi i odgovorni turizam, ali i društvena, zelena i digitalna transformacija drugih segmenata gospodarstva. Vrlo uspješne rezultate u tim naporima Turistička zajednica Zagrebačke županije ostvaruje kroz istraživačko-razvojni EU projekt naziva „Framework for defining climate mitigation pathways based on understanding and integrated assessment of climate impacts, adaptation strategies and societal transformation“ (skraćeno: KNOWING), financiran u okviru EU programa „Obzor Europa“.

Tijekom 48 mjeseci trajanja projekta, Turistička zajednica Zagrebačke županije će uz ostalih 18 međunarodnih partnera iz javnog i privatnog sektora, znanstveno-istraživačkih zajednica, nositelja politika te poslovnog sektora iz sedam zemalja Europe (Austrije, Italije, Španjolske, Velike Britanije, Njemačke, Estonije i Nizozemske) doprinijeti istraživanju i identifikaciji aktivnosti koje se u zemljama projektnih partnera provode s ciljem ublažavanja klimatskih promjena. Zahvaljujući tome, utvrdit će se u kojoj mjeri su te aktivnosti prilagođene trenutnom stanju klimatskih promjena kako bi ih se dodatno unaprijedilo gdje je to potrebno.

Projekt znanstvene i istraživačko-razvojne prirode

Projekt je znanstvene i istraživačko-razvojne prirode. U projektu će se koristiti različite metode istraživanja i analize, uspostaviti baza znanja te razviti specifične aktivnosti u svrhu ublažavanja klimatskih promjena. Turistička zajednica Zagrebačke županije će značajno doprinijeti ublažavanju klimatskih promjena i održivom razvoju kroz različite aktivnosti, primarno kroz promociju, komunikaciju, diseminaciju i umrežavanje.

Uz to, blisko će surađivati s partnerima u projektu u izradi istraživačko-razvojnih rezultata projekta i zajedničkom razvoju smjernica za razvoj i provedbu aktivnosti prilagodbe i ublažavanja klimatskih promjena. Posebno važna uloga Turističke zajednice Zagrebačke županije je organizacija radionica za prijenos istraživačkih rezultata projekta, znanja i vještina na ključne dionike iz javnog i privatnog sektora. Pripremne aktivnosti za organizaciju ovih radionica su započele, kako bi se iste uspješno održale već početkom 2024. godine. Ovim aktivnostima Turistička zajednica Zagrebačke županije doprinijet će jačanju i osiguravanju kapaciteta i spremnosti ključnih dionika za provedbu aktivnosti za prilagodbu i ublažavanje klimatskih promjena.

Time će Turistička zajednica Zagrebačke županije demonstrirati koliko su turistički dionici važni, ne samo za turistički sektor, već i za rješavanje gorućih društvenih, ekoloških i klimatskih pitanja. Uz to, Turistička zajednica Zagrebačke županije će doprinijeti održivom turizmu, očuvanju klime i društvenoj transformaciji u Zagrebačkoj županiji, ali i ublažavanju klimatskih promjena te održivom razvoju turizma i gospodarstva u cijelosti.


Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Lifestyle

Poradite na koncentraciji jer samim time ćete bolje raditi i osjećat ćete se zadovoljniji zbog rezultata. Evo nekoliko savjeta za bolju koncentraciju!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.