Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Online kupnjom školske opreme roditelji mogu značajno uštedjeti – ipak kupuju neposredno prije početka škole

S malo više od dva tjedna do kraja ljetnih praznika, roditelji kreću s pripremama za novu školsku godinu.

S malo više od dva tjedna do kraja ljetnih praznika, roditelji kreću s pripremama za novu školsku godinu. Na svim platformama Heureka Grupe ( u čijem je sastavu i hrvatski portal Jeftinije.hr), a posebno u Adriatic regiji, primjećujemo veliki porast potražnje za školskim priborom, ali i svakodnevnom odjećom poput udobnih trenirki koje školarcima trebaju na početku nove školske godine.

U posljednjih 30 dana na hrvatskom je online tržištu potražnja za školskim ruksacima skočila za 213 %, za pernicama 244 % dok je zanimanje za online kupnju bilježnica uoči početka škole poraslo za 390 %.

Prolaskom sezone godišnjih odmora, primjećujemo porast zanimanja online potrošača za školskim ruksacima, pernicama, školskim papučama ili kutijama za užinu, taj porast iznosi između 30 i 50 posto na godišnjoj razini, a posebno je vidljiv u Adriatic regiji“, naglašava Michal Buzek, voditelj analitike u Heureka Grupi i dodaje: „Naši podaci pokazuju kako većina roditelja školsku opremu kupuje na samom kraju školske godine ili pred sam početak iduće, i to unatoč činjenici da su cijene na primjer školskih ruksaka i do 20 % povoljnije u zimskim mjesecima“.

Ruksaci i pribor za školu u kolovozu, fashion i računalna oprema u rujnu

Drugi val kupovine vezane za početak nove školske / akademske godine dolazi u rujnu i odnosi se na kupnju računala i druge tehničke opreme, a istovremeno se pojavljuje i skok potražnje za jesenskom, sezonskom odjećom i obućom za sve uzraste.

Pročitajte još:

Financije

Investicijsko zlato sve je popularniji financijski instrument namijenjen dugoročnoj štednji u kojeg ulaže rastući broj investitora, a radi se o zlatnicima i zlatnim polugama...

Financije

U Hrvatskoj mirovinski sustav leži na tri stupa od kojeg su prva dva obvezni mirovinski fondovi, dok se treći odnosi na dobrovoljni.

Financije

Ako ste jedan od onih tipova ljudi koji se deset dana nakon plaće pitaju gdje im je novac, vrijeme je da provjerite na što...

Financije

Mnoge države eurozone bilježe dvoznamenkastu stopu inflacije, a ista je situacija i u Hrvatsko

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.