Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Online kupnjom školske opreme roditelji mogu značajno uštedjeti – ipak kupuju neposredno prije početka škole

S malo više od dva tjedna do kraja ljetnih praznika, roditelji kreću s pripremama za novu školsku godinu.

S malo više od dva tjedna do kraja ljetnih praznika, roditelji kreću s pripremama za novu školsku godinu. Na svim platformama Heureka Grupe ( u čijem je sastavu i hrvatski portal Jeftinije.hr), a posebno u Adriatic regiji, primjećujemo veliki porast potražnje za školskim priborom, ali i svakodnevnom odjećom poput udobnih trenirki koje školarcima trebaju na početku nove školske godine.

U posljednjih 30 dana na hrvatskom je online tržištu potražnja za školskim ruksacima skočila za 213 %, za pernicama 244 % dok je zanimanje za online kupnju bilježnica uoči početka škole poraslo za 390 %.

Prolaskom sezone godišnjih odmora, primjećujemo porast zanimanja online potrošača za školskim ruksacima, pernicama, školskim papučama ili kutijama za užinu, taj porast iznosi između 30 i 50 posto na godišnjoj razini, a posebno je vidljiv u Adriatic regiji“, naglašava Michal Buzek, voditelj analitike u Heureka Grupi i dodaje: „Naši podaci pokazuju kako većina roditelja školsku opremu kupuje na samom kraju školske godine ili pred sam početak iduće, i to unatoč činjenici da su cijene na primjer školskih ruksaka i do 20 % povoljnije u zimskim mjesecima“.

Ruksaci i pribor za školu u kolovozu, fashion i računalna oprema u rujnu

Drugi val kupovine vezane za početak nove školske / akademske godine dolazi u rujnu i odnosi se na kupnju računala i druge tehničke opreme, a istovremeno se pojavljuje i skok potražnje za jesenskom, sezonskom odjećom i obućom za sve uzraste.


Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.