Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Online kupnjom školske opreme roditelji mogu značajno uštedjeti – ipak kupuju neposredno prije početka škole

S malo više od dva tjedna do kraja ljetnih praznika, roditelji kreću s pripremama za novu školsku godinu.

S malo više od dva tjedna do kraja ljetnih praznika, roditelji kreću s pripremama za novu školsku godinu. Na svim platformama Heureka Grupe ( u čijem je sastavu i hrvatski portal Jeftinije.hr), a posebno u Adriatic regiji, primjećujemo veliki porast potražnje za školskim priborom, ali i svakodnevnom odjećom poput udobnih trenirki koje školarcima trebaju na početku nove školske godine.

U posljednjih 30 dana na hrvatskom je online tržištu potražnja za školskim ruksacima skočila za 213 %, za pernicama 244 % dok je zanimanje za online kupnju bilježnica uoči početka škole poraslo za 390 %.

Prolaskom sezone godišnjih odmora, primjećujemo porast zanimanja online potrošača za školskim ruksacima, pernicama, školskim papučama ili kutijama za užinu, taj porast iznosi između 30 i 50 posto na godišnjoj razini, a posebno je vidljiv u Adriatic regiji“, naglašava Michal Buzek, voditelj analitike u Heureka Grupi i dodaje: „Naši podaci pokazuju kako većina roditelja školsku opremu kupuje na samom kraju školske godine ili pred sam početak iduće, i to unatoč činjenici da su cijene na primjer školskih ruksaka i do 20 % povoljnije u zimskim mjesecima“.

Ruksaci i pribor za školu u kolovozu, fashion i računalna oprema u rujnu

Drugi val kupovine vezane za početak nove školske / akademske godine dolazi u rujnu i odnosi se na kupnju računala i druge tehničke opreme, a istovremeno se pojavljuje i skok potražnje za jesenskom, sezonskom odjećom i obućom za sve uzraste.

Pročitajte još:

Financije

Novac ušteđen prije samo nekoliko godina danas vrijedi bar 10% manje, a izgledno je da će se taj trend nastaviti i u budućnosti.

Financije

Pitanje je hoće li euro uopće postojati za nekoliko desetljeća.

Financije

Svatko od nas bi trebao na vrijeme razmišljati o mirovini, iako se ponekad čini da je mirovina daleko ili da po tom pitanju ne...

Financije

Sve popularniji takav oblik štednje je ulaganje u investicijsko zlato - fizičke zlatne poluge i zlatnike oslobođene poreza namijenjene upravo dugoročnoj štednji.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.