Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Opačić: Smanjenjem birokracije ubrzati posvojenja [VIDEO]

Ministrica Milanka Opačić održala je sastanak sa stručnjacima po pitanju posvojenja kako bi pokrenula i urzala taj mukotrpan proces.

Ministrica Milanka Opačić održala je sastanak sa stručnjacima po pitanju posvojenja kako bi pokrenula i urzala taj mukotrpan proces.

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić održala je radni sastanak s predsjednicom Udruge sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež Lanom Peto Kujundžić i članovima Udruge.

Na sastanku  se raspravljalo o mogućnostima ubrzavanja postupaka vezanih za posvajanja djece.

Kako ističe ministrica, dobro je što se održavaju ovakvi sastanci jer će se zajedno sa sudstvom i stručnjacima pokušati pomoći djeci kako bi što manje vremena provodila u institucijama.

[infopunkt 3941 2]

Nova pomoćnica ministrice,donedavna ravnateljica doma u Nazorovoj,  Jasna Kelava Ćurković ističe kako je prosječna dužina boravka djeteta u instituciji četiri godine, a u Nazorovoj za mlađe godinu, a starije – dvije godine.

“Dugotrajan boravak djeteta u instituciji šteti djetetu. Prosječna dužina bi trebala biti oko šest mjeseci”, kaže Kelava Ćurković.

[infopunkt 3941 3]

Dodala je i kako je birokracija spora jer postoji puno karika u lancu koje treba proći te istaknula važnost faktora odgovornosti.

[infopunkt 3941 4]

Predsjednica Udruge sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež Lana Peto Kujundžić ističe kako od strane suda stvari mogu biti brže kad se radi o zakazivanju ročišta. Naime, samo 10 do 12 sudaca su specijalizirani za posvojenja – a Kujundžić smatra kako bi se više njih trebalo specijalizirati, upravo u tom području.

[infopunkt 3941 9]


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.