Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Osječko “Žito” zakupilo “Đakovštinu” u stečaju

“Nisam čarobnjak – ne nudim čuda nego plaću, krv, znoj i suze. Za posao se ne trebaju brinuti oni koji žele i mogu pošteno raditi. U tvrtku ne ulazim iz ljubavi nego iz poslovnih interesa”, rekao je vlasnik i direktor “Žita” Marko Pipunić dodajući da je zainteresiran i za kupnju “Đakovštine”.

"Nisam čarobnjak - ne nudim čuda nego plaću, krv, znoj i suze. Za posao se ne trebaju brinuti oni koji žele i mogu pošteno raditi. U tvrtku ne ulazim iz ljubavi nego iz poslovnih interesa", rekao je vlasnik i direktor "Žita" Marko Pipunić dodajući da je zainteresiran i za kupnju "Đakovštine".

Današnjim potpisivanjem ugovora osječka tvrtka “Žito” ušla je u zakup “Đakovštine” d.d. nad kojom je u ponedjeljak otvoren stečaj.

U ime posrnule đakovačke mlinsko-pekarske industrije ugovor je s vlasnikom i direktorom “Žita” Markom Pipunićem potpisao stečajni upravitelj “Đakovštine” Perica Mitrović.

Pipunić je najavio ostanak 400 radnika do završetka stečajnog postupka, a to je najmanje godinu dana. Uz zadržavanje radnika, zakupac je najavio nastavak proizvodnje i dopremu sirovina u prazne silose.

“Nisam čarobnjak – ne nudim čuda nego plaću, krv, znoj i suze. Za posao se ne trebaju brinuti oni koji žele i mogu pošteno raditi. U tvrtku ne ulazim iz ljubavi nego iz poslovnih interesa”, rekao je Pipunić dodajući da je zainteresiran i za kupnju “Đakovštine”.

Seljaci čekaju novac

Dok je 400 od petstotinjak radnika odahnulo na bar godinu dana, oko tisuću seljaka koji za predanu, a neplaćenu robu “Đakovštini” potražuju sedam milijuna kuna, a poljoprivredne zadruge osam milijuna kuna, i dalje u neizvjesnosti iščekuju rješenje problema.

U ponedjeljak su zatražili očitovanje Vlade, odnosno premijerke Jadranke i Kosor i Ministarstva poljoprivrede, no odgovor iz Zagreba, kaže predsjednik Udruge poljoprivrednika Brazda Matija Brlošić, još nije stigao.

Marko Pipunić kaže kako rješavanje problema seljačkih potraživanja nije obveza “Žita” jer ga njegova tvrtka nije ni stvorila. To je obveza “Đakovštine”, pa se seljaci trebaju obratiti stečajnom upravitelju ili bivšoj upravi tvrtke, smatra Pipunić.

Stečajni upravitelj pozvao je sve seljake i pravne osobe da prijave svoja potraživanja nakon čega će se, sredinom veljače, sagledati kako doći do rješenja i uključiti Ministarstvo poljoprivrede u to.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.