Osnovan Forum za malo i srednje poduzetništvo

Osnovan Forum za malo i srednje poduzetništvo

Ministarstva želi da se kroz Forum uspostavi bolji dijalog između svih zainteresiranih strana – državnih institucija, interesnih udruga i poduzetnika, jer komunikacija je ključna za uspjeh, istaknuo je zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros, koji je predvodio prvi sastanak Foruma.

Problemi i nerazumijevanje između javnog i privatnog sektora često nastaju zbog nedostatka ili loše komunikacije iz čega se onda stvaraju predrasude, kazao je Pros dodajući kako je želja da Forum bude kanal za bolju komunikaciju i stvaranje partnerstva, a u cilju rješavanja ključnih problema.

Pros je kazao kako će kao izaslanik za MSP na ovaj način informirati hrvatske poduzetnike o prijedlozima Europske komisije, a kolegama iz Bruxellesa prenijeti glas hrvatskih poduzetnika.

Osnivanju Foruma prisustvovao je i Matthias Tschirf, ravnatelj Uprave za poduzetništvo pri Saveznom ministarstvu za znanost, istraživanje i gospodarstvo Austrije, te zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović koji je predstavio Akcijski plan podrške izvozu.

Klisović je naglasio kako će se provedbom Akcijskog plana olakšati nastup hrvatskih tvrtki na inozemnim tržištima, a kao ključne mjere istaknuo je informiranje i umrežavanje izvoznika, njihovu edukaciju, savjetovanje, potporu pri nastupima na sajmovima, olakšavanje financiranja, smanjenje financijskih opterećenja, pozicioniranje na strateškim tržištima i promjenu strukture izvoza.

Forum za malo i srednje poduzetništvo trebao bi se održavati svaka tri mjeseca, a sudionici su se složili da će prioriteti rasprave prvog Foruma biti internacionalizacija, uklanjanje administrativnih barijera te poticanje osnivanja poduzeća i mikropoduzetništva.

Na osnivanju Foruma sudjelovali su predstavnici Ministarstva poduzetništva i obrta, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (Hamag-Bicro), HGK, HOK-a, HUP-a i Hrvatskog saveza zadruga (HSZ).

Podijeli

Odgovori

Top