Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Slobodna zanimanja i obrti

Osnovana Hrvatska poljoprivredna komora – borba za svaku kilu hr. proizvoda!

Hrvatska poljoprivreda je u velikim problemima. Godina je bila teška, 2010 će biti još teža. Nitko nam neće pomoći ako se sami ne pomognemo i zato smo danas ovdje, zaključak je konstituirajuće sjednice upravnog odbora Hrvatske poljoprivredne komore. Komora bi trebala pomoći poljoprivrednicima „pronaći svoje mjesto pod suncem” kako je to opisao predsjednik HPK-a Darko Grivičić.

Hrvatska poljoprivreda je u velikim problemima. Godina je bila teška, 2010 će biti još teža. Nitko nam neće pomoći ako se sami ne pomognemo i zato smo danas ovdje, zaključak je konstituirajuće sjednice upravnog odbora Hrvatske poljoprivredne komore. Komora bi trebala pomoći poljoprivrednicima „pronaći svoje mjesto pod suncem" kako je to opisao predsjednik HPK-a Darko Grivičić.

– Komora će pokušati objediniti sve ono što se smatra hrvatskom poljoprivredom. Ne samo poljoprivrednu proizvodnju, hektar pšenice ili jednu kravu, nego i prehrambenu industriju. Vrlo rado ćemo se uključiti i u pregovore sa Europskom Unijom. Udruga ćemo pomoći koliko možemo, infrastrukturom i svime što im je potrebno, – izjavio je Grivičić, dodavši kako poljoprivredne udruge nisu stvar prošlosti.

Borba za opstanak u 2010. godini

– Udrugama ćemo pomoći, infrastrukturom, a isto tako očekujem da i one pomognu nama. Pomoć očekujem i od medija jer je pred nama jako teška godina i trebat će nam sva moguća pomoć, – dodao je.

Potpuno funkcioniranje poljoprivredne komore očekuje se unutra šest-sedam mjeseci.

“Borba za svaki kilogram našeg proizvoda”

– Vrlo otvoreno poručujemo da ćemo se boriti za svaku kilu hrvatskog proizvoda i svaki centimetar prostora u trgovinama, ne samo u Hrvatskoj. Svi koji su dobronamjerni, dobro su došli, – poručuje Grivičić.

Cilj HPK je da hrvatska poljoprivreda dosegne standarde kakve imaju poljoprivrednici u Europskoj uniji. Komora će svojim članovima, a njih je više od 190.000, pomagati prije svega u dobivanju novca iz fondova EU, ali i u borbi za plasman svih proizvoda na tržište, kao i za bolji položaj poljoprivrede u cjelokupnom gospodarstvu.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.