Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Slobodna zanimanja i obrti

Osnovana Hrvatska poljoprivredna komora – borba za svaku kilu hr. proizvoda!

Hrvatska poljoprivreda je u velikim problemima. Godina je bila teška, 2010 će biti još teža. Nitko nam neće pomoći ako se sami ne pomognemo i zato smo danas ovdje, zaključak je konstituirajuće sjednice upravnog odbora Hrvatske poljoprivredne komore. Komora bi trebala pomoći poljoprivrednicima „pronaći svoje mjesto pod suncem” kako je to opisao predsjednik HPK-a Darko Grivičić.

Hrvatska poljoprivreda je u velikim problemima. Godina je bila teška, 2010 će biti još teža. Nitko nam neće pomoći ako se sami ne pomognemo i zato smo danas ovdje, zaključak je konstituirajuće sjednice upravnog odbora Hrvatske poljoprivredne komore. Komora bi trebala pomoći poljoprivrednicima „pronaći svoje mjesto pod suncem" kako je to opisao predsjednik HPK-a Darko Grivičić.

– Komora će pokušati objediniti sve ono što se smatra hrvatskom poljoprivredom. Ne samo poljoprivrednu proizvodnju, hektar pšenice ili jednu kravu, nego i prehrambenu industriju. Vrlo rado ćemo se uključiti i u pregovore sa Europskom Unijom. Udruga ćemo pomoći koliko možemo, infrastrukturom i svime što im je potrebno, – izjavio je Grivičić, dodavši kako poljoprivredne udruge nisu stvar prošlosti.

Borba za opstanak u 2010. godini

– Udrugama ćemo pomoći, infrastrukturom, a isto tako očekujem da i one pomognu nama. Pomoć očekujem i od medija jer je pred nama jako teška godina i trebat će nam sva moguća pomoć, – dodao je.

Potpuno funkcioniranje poljoprivredne komore očekuje se unutra šest-sedam mjeseci.

“Borba za svaki kilogram našeg proizvoda”

– Vrlo otvoreno poručujemo da ćemo se boriti za svaku kilu hrvatskog proizvoda i svaki centimetar prostora u trgovinama, ne samo u Hrvatskoj. Svi koji su dobronamjerni, dobro su došli, – poručuje Grivičić.

Cilj HPK je da hrvatska poljoprivreda dosegne standarde kakve imaju poljoprivrednici u Europskoj uniji. Komora će svojim članovima, a njih je više od 190.000, pomagati prije svega u dobivanju novca iz fondova EU, ali i u borbi za plasman svih proizvoda na tržište, kao i za bolji položaj poljoprivrede u cjelokupnom gospodarstvu.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Osobne financije

Bilo da si zarađenim novcem želite priuštiti dugo priželjkivani automobil ili ga pak planirate uložiti u kupovinu nekretnine ili dionica, važno je steći naviku...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.