Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Osnovana HUP-Koordinacija tvrtki iz uslužnih djelatnosti

Koordinacija okuplja domaće tvrtke za uslužne djelatnosti koje čine oko 80 posto tog segmenta tržišta, zajedno trenutno zapošljavaju više od 5.000 djelatnika i na godišnjoj razini ostvaruju više od 500 milijuna kuna prihoda.

Koordinacija okuplja domaće tvrtke za uslužne djelatnosti koje čine oko 80 posto tog segmenta tržišta, zajedno trenutno zapošljavaju više od 5.000 djelatnika i na godišnjoj razini ostvaruju više od 500 milijuna kuna prihoda.

Vodeće domaće tvrtke koje pružaju usluge upravljanja imovinom, upravljanja infrastrukturnim i tehničkim servisima, održavanja, uređenja, pripreme hrane, čišćenja, pranja rublja i sl. organizirale su se unutar Hrvatske udruge poslodavaca te su osnovale HUP-Koordinaciju tvrtki iz uslužnih djelatnosti. Koordinacija okuplja domaće tvrtke za uslužne djelatnosti koje čine oko 80 posto tog segmenta tržišta, zajedno trenutno zapošljavaju više od 5.000 djelatnika i na godišnjoj razini ostvaruju više od 500 milijuna kuna prihoda.

Koordinacija će im omogućiti zajednički nastup prije svega prema Vladi te državnim i javnim institucijama i tvrtkama, a s ciljem kvalitetnijeg informiranja o uslugama koje pružaju, visokoj razini kvalitete i dosegnutih standarda poslovanja, dobrim uvjetima rada zaposlenika te mogućim uštedama, investicijskom potencijalu i ostalim prednostima koje bi se realizirale izdvajanjem uslužnih, odnosno potpornih djelatnosti iz državnog i javnog sektora.

S obzirom da među članicama Koordinacije ima manjih privatnih tvrtki, ali i onih u sastavu velikih globalnih grupacija (najveća globalna grupacija za uslužne djelatnosti, ISS iz Danske, koja kroz tvrtku kćer posluje i u Hrvatskoj, zapošljava gotovo 540.000 radnika u više od 80 zemalja) s iskustvom poslovanja na tržištima diljem svijeta koja su uspješno prošla proces izdvajanja uslužnih djelatnosti, Koordinacija će prikupljati i prezentirati najbolje domaće i svjetske prakse u optimizaciji troškova i razvoju tržišta uslužnih djelatnosti.

„Izdvajanje uslužnih odnosno potpornih djelatnosti iz državnog i javnog sektora otvara mogućnosti za uštede u trenutno prenapregnutim državnim financijama, ali i mnogo više od toga. Brži razvoj i dodatna profesionalizacija i specijalizacija, povećanje transparentnosti i konkurentnosti na tom segmentu tržišta, otvaranje novih mogućnosti za investiranje, širenje poslovanja i povećanje broja zaposlenih, sve su to pozitivni efekti s multiplikativnim učincima na ukupno gospodarstvo koje može donijeti pametna strategija izdvajanja uslužnih djelatnosti. To potvrđuju brojni primjeri članica Europske unije i šire“, izjavila je Ines Vodanović ispred HUP-Koordinacije tvrtki iz uslužnih djelatnosti.

Napisao

Pročitajte još:

Novosti

Najveća odluka koju kompanija donosi upravo ona o imenovanju menadžera.

Poduzeća

Grad Zagreb i Zagrebačka županija već su više godina gospodarski predvodnici po pitanju prihoda, broja zaposlenih i neto plaća.

Ljudski resursi

Pandemija COVID-19 omogućila je radnicima da preispitaju svoju karijeru, radne uvjete i dugoročne ciljeve.

Financije

Unatoč pandemiji i neizvjesnoj ekonomskoj situaciji u državi, mnoga hrvatska poduzeća bilježe uspješan poslovni rezultat u posljednje vrijeme. Navikli smo već na pozitivne priče...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.