Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Ostojić i Virant obišli One Stop kontrole na granici [VIDEO]

Iako je sve odrađeno ‘racionalno i uredno’, ministar Ostojić je natuknuo kako se spriječio veliki incident o čemu će izvijestiti na sutrašnjoj konferenciji za medije.

Iako je sve odrađeno 'racionalno i uredno', ministar Ostojić je natuknuo kako se spriječio veliki incident o čemu će izvijestiti na sutrašnjoj konferenciji za medije.

Ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Ranko Ostojić susreo se danas u 13 sati na graničnom prijelazu Obrežje s ministrom unutarnjih poslova i javne uprave Republike Slovenije dr. Gregorom Virantom.

Susret je organiziran u povodu pristupanja Republike Hrvatske u Europsku uniju i uvođenja zajedničke granične kontrole na graničnim prijelazima između Hrvatske i Slovenije (One Stop Control).

Naime, ministri Ostojić i Virant u ime dviju država potpisali su 12. lipnja ove godine, u Ministarstvu unutarnjih poslova, Dogovor između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije o uvođenju zajedničkih službenih mjesta za obavljanje granične kontrole. Dogovor je stupio na snagu danas, 1. srpnja 2013., s prisutpanjem Hrvatske EU, a određuje jednostavnije obavljanje granične kontrole u cestovnom i željezničkom prometu na 37 graničnih prijelaza.

Naime, kroz granični prijelaz Bregana-Obrežje u 2012. godini prošlo je 10.828.189 putnika i 3.420.971 vozila.

Nakon kraćeg obilaska prijelaza dvaju izaslanstava, ministri Ostojić i Virant izrazili su zadovoljstvo suradnjom.

[infopunkt 6874 6]

”Siguran sam da će Hrvatska, kao zemlja koja je postala članica, nastaviti dobru i uspješnu suradnju sa Slovenijom”, rekao je Ostojić naglasivši kako je ”ovo kruna zajedničkog uspješnog djelovanja dvaju policija i ministarstava”.

[infopunkt 6874 3]

”Sve funkcionira u najboljem redu, u to se možete i sami uvjeriti“, rekao je ministar o novim One Stop kontrolama.

O tom kako je prošla proslava EU po pitanju sigurnosti, Ostojić je čestitao redarstvenim snagama. Po pitanju gužvi rekao je da je policija napravila što manje rute, a također je natuknuo kako se spriječio veliki incident o čemu će izvijestiti na sutrašnjoj konferenciji za medije.

[infopunkt 6874 4]

Ostojić je o cijenama sigurnosti izjavio: ”Sve je odrađeno racionalno i uredno”.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.