Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Ostojić: Ispunjeni uvjeti za prekid štrajka! [VIDEO]

”Zatekli smo nered i bezakonje, uvodimo red i zakon” rekao je Ostojić pohvalivši se da HZZO sada plaća obveze u roku ispod sto dana. Također se pohvalio kako je zajednička javna nabava ostvarila značajne uštede.

''Zatekli smo nered i bezakonje, uvodimo red i zakon'' rekao je Ostojić pohvalivši se da HZZO sada plaća obveze u roku ispod sto dana. Također se pohvalio kako je zajednička javna nabava ostvarila značajne uštede.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić poručio je danas u Hrvatskom saboru da su ispunjeni svi zakonski uvjeti za prekid štrajka liječnika, koji traje još od sredine rujna.

”Dežurstvo je prekovremeni rad, platit će se po hrvatskim propisima i dobroj europskoj praksi” istaknuo je Ostojić na saborskom Odboru za zdravstvo koji je, na zahtjev oporbenih članova, raspravljao o aktualnoj situaciji u zdravstvu.

[infopunkt 7270 3]

Bivši HDZ-ov ministar zdravstva Darko Milinović, čiji je verbalni dvoboj s aktualnim ministrom obilježio sjednicu, tvrdi da je u zdravstvu izvanredno stanje a situacija alarmantna te dodatno traumatizirana štrajkom.

[infopunkt 7270 7]

Ostojić mu je nabrojao što je sve naslijedio prema nalazima nezavisne analize.

”Radi se o 5,7 milijardi kuna duga i 677 milijuna kuna nezabilježenih obveza. Kolektivni ugovor koji je potpisao prethodni ministar mjesec prije parlamentarnih izbora sudovi su u četiri navrata proglasili ništavnim, spajanje bolnica Ustavni je sud proglasio protuustavnim” naveo je Ostojić. Tvrdi da je revizija 30 zdravstvenih ustanova u 2011. utvrdila zapošljavanja bez javnog natječaja, te da bivše Ministarstvo o tome nije vodilo računa.

[infopunkt 7270 5]

[infopunkt 7270 2]

”Zatekli smo nered i bezakonje, uvodimo red i zakon” rekao je Ostojić pohvalivši se da HZZO sada plaća obveze u roku ispod sto dana. Također se pohvalio kako je zajednička javna nabava ostvarila značajne uštede. Primjerice, na ugovorima vrijednim 1,5 milijardi kuna uštedjelo se 380 milijuna kuna.

[infopunkt 7270 6]

Podsjetivši na proces sanacije, ministar je napomenuo da je u sanaciju ušao i Dom zdravlja Gospić koji samo jednoj veledrogeriji duguje 10,1 milijun kuna.

”U srpnju je Skupština Županije ličko-senjske, kojoj je na čelu Darko Milinović, rekla državi “preuzmite dom” podsjetio je Ostojić.

[infopunkt 7270 4]

Milinović potvrđuje da je Dom zdravlja ušao u sanaciju, ali tvrdi da je za vrijeme sanacijskog upravitelja dug povećan za deset posto.

Bivši ministar zdravstva odbacuje sumnje da je kao ministar nešto skrivao.

”U izvješću HZZO-a piše da je ukupan dug 4,3 milijarde kuna, s bolnicama 5,6 milijardi, dakle ništa nije skriveno, niste trebali plaćati Francuzima ono što vam je bilo pri ruci” poručio je aktualnom ministru misleći na francuske konzultante koji rade na reformi zdravstvenog sustava.

Milinović je nastavio rekavši kako je HZZO lani povećao dospjeli dug za 327 milijuna kuna, te da za to ne treba prozivati bivšu vlast. Dodao je kako je u prvoj polovici ove godine dodatni dug HZZO-a iznosio 660 milijuna kuna, odnosno ukupno 3,4 milijarde.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.