Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Ostojić: Ispunjeni uvjeti za prekid štrajka! [VIDEO]

”Zatekli smo nered i bezakonje, uvodimo red i zakon” rekao je Ostojić pohvalivši se da HZZO sada plaća obveze u roku ispod sto dana. Također se pohvalio kako je zajednička javna nabava ostvarila značajne uštede.

''Zatekli smo nered i bezakonje, uvodimo red i zakon'' rekao je Ostojić pohvalivši se da HZZO sada plaća obveze u roku ispod sto dana. Također se pohvalio kako je zajednička javna nabava ostvarila značajne uštede.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić poručio je danas u Hrvatskom saboru da su ispunjeni svi zakonski uvjeti za prekid štrajka liječnika, koji traje još od sredine rujna.

”Dežurstvo je prekovremeni rad, platit će se po hrvatskim propisima i dobroj europskoj praksi” istaknuo je Ostojić na saborskom Odboru za zdravstvo koji je, na zahtjev oporbenih članova, raspravljao o aktualnoj situaciji u zdravstvu.

[infopunkt 7270 3]

Bivši HDZ-ov ministar zdravstva Darko Milinović, čiji je verbalni dvoboj s aktualnim ministrom obilježio sjednicu, tvrdi da je u zdravstvu izvanredno stanje a situacija alarmantna te dodatno traumatizirana štrajkom.

[infopunkt 7270 7]

Ostojić mu je nabrojao što je sve naslijedio prema nalazima nezavisne analize.

”Radi se o 5,7 milijardi kuna duga i 677 milijuna kuna nezabilježenih obveza. Kolektivni ugovor koji je potpisao prethodni ministar mjesec prije parlamentarnih izbora sudovi su u četiri navrata proglasili ništavnim, spajanje bolnica Ustavni je sud proglasio protuustavnim” naveo je Ostojić. Tvrdi da je revizija 30 zdravstvenih ustanova u 2011. utvrdila zapošljavanja bez javnog natječaja, te da bivše Ministarstvo o tome nije vodilo računa.

[infopunkt 7270 5]

[infopunkt 7270 2]

”Zatekli smo nered i bezakonje, uvodimo red i zakon” rekao je Ostojić pohvalivši se da HZZO sada plaća obveze u roku ispod sto dana. Također se pohvalio kako je zajednička javna nabava ostvarila značajne uštede. Primjerice, na ugovorima vrijednim 1,5 milijardi kuna uštedjelo se 380 milijuna kuna.

[infopunkt 7270 6]

Podsjetivši na proces sanacije, ministar je napomenuo da je u sanaciju ušao i Dom zdravlja Gospić koji samo jednoj veledrogeriji duguje 10,1 milijun kuna.

”U srpnju je Skupština Županije ličko-senjske, kojoj je na čelu Darko Milinović, rekla državi “preuzmite dom” podsjetio je Ostojić.

[infopunkt 7270 4]

Milinović potvrđuje da je Dom zdravlja ušao u sanaciju, ali tvrdi da je za vrijeme sanacijskog upravitelja dug povećan za deset posto.

Bivši ministar zdravstva odbacuje sumnje da je kao ministar nešto skrivao.

”U izvješću HZZO-a piše da je ukupan dug 4,3 milijarde kuna, s bolnicama 5,6 milijardi, dakle ništa nije skriveno, niste trebali plaćati Francuzima ono što vam je bilo pri ruci” poručio je aktualnom ministru misleći na francuske konzultante koji rade na reformi zdravstvenog sustava.

Milinović je nastavio rekavši kako je HZZO lani povećao dospjeli dug za 327 milijuna kuna, te da za to ne treba prozivati bivšu vlast. Dodao je kako je u prvoj polovici ove godine dodatni dug HZZO-a iznosio 660 milijuna kuna, odnosno ukupno 3,4 milijarde.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.