Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Otvoren natječaj za dodjelu stipendija za prestižni Europski Forum Alpbach – powered by KEKS Pay

Klub Alpbach Hrvatska je raspisao natječaj za dodjelu stipendija za prestižni Europski Forum Alpbach.

Klub Alpbach Hrvatska je raspisao natječaj za dodjelu stipendija za prestižni Europski Forum Alpbach. Ovogodišnje se izdanje održava od 20. kolovoza do 2. rujna kada u austrijski Alpbach dolaze mladi lideri iz cijelog svijeta.

“Kao udruga Klub Alpbach Hrvatska želimo mladim ljudima pružiti priliku za sudjelovanje na Europskom Forumu Alpbach gdje će moći izraziti interes za šira društvena pitanja na međunarodnom planu i steći znanja koja ponosno mogu primijeniti u svom daljnjem razvoju i karijeri. Posebno me veseli što naš klub alumnija iz godine u godinu postaje bogatiji za nove članove koji su danas istaknuti pojedinci u poslovnom, društvenom i političkom svijetu”, istaknuo je Riki Pahlić, predsjednik Kluba Alpbach Hrvatska.

Europski Forum Alpbach je interdisciplinarna platforma za znanost, politiku, poduzetništvo i kulturu na kojoj međunarodni stručnjaci i mladi iz cijelog svijeta razmjenjuju znanja i iskustva o relevantnim društveno-političkim pitanjima današnjice. Dosad je na forumu sudjelovalo preko 150 sudionika iz Hrvatske, a ove će godine okupljeni imati priliku čuti kako aktualne teme vide svjetski poznati ekonomist Jeffrey Sachs, bivši grčki ministar financija Yanis Varoufakis i brojna druga globalno poznata imena. Sudjelovanjem na događanju stipendisti iz Hrvatske moći će se aktivno uključiti u rasprave o budućnosti Europe i svijeta, s prominentnim gostima te sudionicima foruma iz stotinjak država svijeta.

“Kao netko tko je dva puta bio na Europskom Forumu Alpbach mogu reći da EFA mladima pruža nove mogućnosti za učenje i umrežavanje po čemu je jedinstvena u Europi. Uz sudjelovanje vrhunskih profesionalaca i gostiju iz cijelog svijeta, na forumu su posebno popularni neformalni dijelovi koji omogućavaju otvoren i izravan dijalog mladih sa stručnjacima koji daju sjajan uvid u teme. To je nešto zašto je EFA popularna već preko 70 godina, a za naš Klub važno je da na njemu sudjeluje što više mladih iz Hrvatske, kako bi i mi bili uključeni u rasprave”, dodao je Tomislav Leko, član Upravnog odbora Kluba Alpbach Hrvatska.

Platforma je pokrenuta 1945. godine, otkad se u impresivnim austrijskim Alpama okupljaju vodeći stručnjaci iz poslovnog svijeta, politike, međunarodnih odnosa, akademske zajednice, civilnog društva i kulture. Stipendiste očekuje bogat program koji uključuje seminare, konferencije iz područja financija, tehnologije, klimatskih promjena, sigurnosti te demokracije i prava, neformalnih formata (fireside chats, retreats, hikes) kao i sportskih, društvenih i kulturnih događaja. Europski Forum Alpbach karakterizira bogat program, a koliko je događaj globalno značajan svjedoči popis govornika na prethodnim izdanjima koji, između ostalih, uključuje bivšeg glavnog tajnika UN-a Ban Ki-moona, bivšeg predsjednika Europske komisije Jose Manuela Barossa i nobelovca Jean-Marie Lehna.

Zainteresiranima je na raspolaganju 7 stipendija u pojedinačnoj vrijednosti od 2.500 eura koje uključuju sudjelovanje na Europskom Forumu Alpbach, dnevni džeparac, smještaj s doručkom, javni prijevoz te posjete lokalnim turističkim atrakcijama. Prijaviti se mogu studenti i mladi profesionalci u dobi do 30 godina ispunjavanjem prijavnice na linku do 5. lipnja u 23:59. Selekcijski odbor potom će odabrati kandidate koje će pozvati na intervju, a svi prijavljeni kandidati dobit će obavijest o konačnim rezultatima nakon zaključenja natječaja.

Više informacija moguće je pronaći na službenim Facebook i Instagram stranicama Kluba Alpbach Hrvatska.


Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.