Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Otvoren natječaj za nagradu ključnarazlika

Za poslodavce koji promiču dobnu, spolnu te ravnopravnost osoba s invaliditetom.

Za poslodavce koji promiču dobnu, spolnu te ravnopravnost osoba s invaliditetom.

Cilj nagrade ključnarazlika je identificirati i promovirati poslodavce koji potiču raznolikost u radnom okruženju primjenjujući kvalitetne prakse u upravljanju ljudskim potencijalima. Nagrada je prvi puta dodijeljena 2011. godine.

Aktualni natječaj za Nagradu ključnarazlika u 2013. godini otvoren je do  11. lipnja 2014. godine, a prijaviti se mogu svi zainteresirani poslodavci koji zadovoljavaju tri ključna kriterija:

  • poštuju zakonske standarde u području rada
  • poštuju ljudska prava i jednake šanse osobito u kontekstu područja rada i zapošljavanja
  • osiguravaju kvalitetne procese upravljanja ljudskim potencijalima.

Nagrada ključnarazlika dodjeljuje se u tri kategorije:

  • ravnopravnost spolova
  • dobna ravnopravnost
  • ravnopravnost osoba s invaliditetom.

Pri ocjeni pojedinog poslodavca uzima se u obzir u kojoj mjeri tvrtka sustavno i planirano privlači i zadržava zaposlenike raznih profila kao što su npr. mlađe generacije, starije, muškarce, žene, osobe različitog  životnog stila ili intelektualnih sposobnosti.

Poticanje i upravljanje raznolikošću ljudskih potencijala često doprinosi boljoj radnoj klimi i ukupnom uspjehu poslodavca. Tome svjedoče izjave prethodnih dobitnika Nagrade objavljene na www.kljucnarazlika.hr.

Ovogodišnja nagrada donosi i nekoliko novosti, a to su jednostavniji postupak prijave (posebice za male poslodavce do 20 zaposlenika), besplatne edukacije te savjeti i alati za upravljanje raznolikosti za sve valjano prijavljene poslodavce te promotivna kampanja dobitnika ovogodišnje nagrade.

I ove su godine partneri Nagrade ključnarazlika: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, portal MojPosao, Institut za razvoj tržišta rada, i Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

Dodjela Nagrade se i ove godine provodi pod pokroviteljstvom ministra rada i mirovinskog sustava prof. dr. sc. Miranda Mrsića.

Projekt podržavaju: UNDP Hrvatska, Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Pučki pravobranitelj, Ured za ravnopravnost spolova Vlade RH, Hrvatska udruga poslodavaca, Hrvatska gospodarska komora, Centar za inkluzivne radne aktivnosti, Centar za edukacije, savjetovanje i istraživanje, Mreža mladih Hrvatske i Nezavisni hrvatski sindikati koji su sudjelovali u osmišljavanju kriterija za prijavu, a provodit će i evaluaciju pristiglih prijava.

Sve dodatne informacije o nagradi ključnarazlika, kao i obrazac za prijavu dostupni na www.kljucnarazlika.hr.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.