Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Otvoren natječaj za nagradu ključnarazlika

Za poslodavce koji promiču dobnu, spolnu te ravnopravnost osoba s invaliditetom.

Za poslodavce koji promiču dobnu, spolnu te ravnopravnost osoba s invaliditetom.

Cilj nagrade ključnarazlika je identificirati i promovirati poslodavce koji potiču raznolikost u radnom okruženju primjenjujući kvalitetne prakse u upravljanju ljudskim potencijalima. Nagrada je prvi puta dodijeljena 2011. godine.

Aktualni natječaj za Nagradu ključnarazlika u 2013. godini otvoren je do  11. lipnja 2014. godine, a prijaviti se mogu svi zainteresirani poslodavci koji zadovoljavaju tri ključna kriterija:

  • poštuju zakonske standarde u području rada
  • poštuju ljudska prava i jednake šanse osobito u kontekstu područja rada i zapošljavanja
  • osiguravaju kvalitetne procese upravljanja ljudskim potencijalima.

Nagrada ključnarazlika dodjeljuje se u tri kategorije:

  • ravnopravnost spolova
  • dobna ravnopravnost
  • ravnopravnost osoba s invaliditetom.

Pri ocjeni pojedinog poslodavca uzima se u obzir u kojoj mjeri tvrtka sustavno i planirano privlači i zadržava zaposlenike raznih profila kao što su npr. mlađe generacije, starije, muškarce, žene, osobe različitog  životnog stila ili intelektualnih sposobnosti.

Poticanje i upravljanje raznolikošću ljudskih potencijala često doprinosi boljoj radnoj klimi i ukupnom uspjehu poslodavca. Tome svjedoče izjave prethodnih dobitnika Nagrade objavljene na www.kljucnarazlika.hr.

Ovogodišnja nagrada donosi i nekoliko novosti, a to su jednostavniji postupak prijave (posebice za male poslodavce do 20 zaposlenika), besplatne edukacije te savjeti i alati za upravljanje raznolikosti za sve valjano prijavljene poslodavce te promotivna kampanja dobitnika ovogodišnje nagrade.

I ove su godine partneri Nagrade ključnarazlika: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, portal MojPosao, Institut za razvoj tržišta rada, i Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

Dodjela Nagrade se i ove godine provodi pod pokroviteljstvom ministra rada i mirovinskog sustava prof. dr. sc. Miranda Mrsića.

Projekt podržavaju: UNDP Hrvatska, Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Pučki pravobranitelj, Ured za ravnopravnost spolova Vlade RH, Hrvatska udruga poslodavaca, Hrvatska gospodarska komora, Centar za inkluzivne radne aktivnosti, Centar za edukacije, savjetovanje i istraživanje, Mreža mladih Hrvatske i Nezavisni hrvatski sindikati koji su sudjelovali u osmišljavanju kriterija za prijavu, a provodit će i evaluaciju pristiglih prijava.

Sve dodatne informacije o nagradi ključnarazlika, kao i obrazac za prijavu dostupni na www.kljucnarazlika.hr.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.