Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Otvoren natječaj za potpore inovatorima

Grad Zagreb, Gradonačelnik Grada Zagreba na temelju Pravilnika o uvjetima za odobravanje potpora inovatorima (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/09) raspisao je Natječaj za odobravanje potpora inovatorima radi pripreme inovacija za poduzetničko korištenje.

Grad Zagreb, Gradonačelnik Grada Zagreba na temelju Pravilnika o uvjetima za odobravanje potpora inovatorima (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/09) raspisao je Natječaj za odobravanje potpora inovatorima radi pripreme inovacija za poduzetničko korištenje.

Korisnici potpora mogu biti fizičke i pravne osobe koje su podnositelji zahtjeva za zaštitu ili nositelji prava industrijskog vlasništva i koje razvijaju i promoviraju inovacije za poduzetničko korištenje prema uvjetima i kriterijima u točkama 2.1., 2.3. i 4.1.2. Programa poticanja razvoja obrta, malog i srednjeg poduzetništva u Gradu Zagrebu, a čije je prebivalište ili sjedište na području Grada Zagreba te zagrebačke udruge mladih inovatora i najbolji mladi inovatori i njihovi voditelji iz članka 11. Pravilnika o uvjetima za odobravanje potpora inovatorima.

Potpore su namijenjene za stjecanje i provedbu zaštite industrijskog vlasništva u zemlji i inozemstvu; razvoj i tehničko-tehnološku obradu inovacija; tržišno-ekonomsku obradu inovacija; sufinanciranje promotivnih aktivnosti; poticanje mladih inovatora; poduzetničko obrazovanje inovatora.

Potpore se ne odobravaju za inovacije: za koje nije pokrenut postupak zaštite industrijskog vlasništva; kojima je potpora za istu namjenu ranije odobrena; koje su razvijene do razine gotovog proizvoda i koje su na tržištu u velikim serijama; kojima je potpora već ranije odobrena tri puta ili prije pet i više godina.

Potpore se koriste preko Razvojne agencije Zagreb-TPZ d.o.o., Zagreb, D. Golika 63, a doznačuju se isključivo na temelju predračuna ili računa izvršiteljima odobrenih usluga. Ako je podnositelj zahtjeva pravna osoba, tada se potpora može odobriti i za naknadno pokriće troškova nastalih u razvijanju inovacije.

Odobrene i dodijeljene potpore inovatorima na temelju ovog natječaja jesu prema posebnim propisima državne potpore male vrijednosti.

Dodatne informacije, natječajnu dokumentaciju i prijavni obrazac, možete dobiti na linku http://web1.zagreb.hr/default.aspx?id=2030

croenergo.eu / ENERGO MEDIA SERVIS

Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Grad Mostar od svibnja bi trebao imati uspostavljenu redovnu avionsku liniju za Zagreb, a preko zagrebačkog aerodroma bi bio povezan sa svim glavnim središtima...

EU fondovi

Projekt pod nazivom “Razvoj vodno-komunalne infrastrukture Dubrovnik” najveći je komunalni zahvat u povijesti grada Dubrovnika.

Ekonomija

Sve je tematski razdijeljeno po etažama te novi Centar Kaptol sada u još opuštenijoj atmosferi odgovara na svakodnevne potrebe Zagrepčana - od uobičajenih zadataka...

Nekretnine

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako je Zagreb tijekom ožujka ostao najtraženiji grad za kupnju stanova, a osim velike potražnje zabilježene su i nešto...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.