Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Otvoren stečaj Diokija

Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje kojim se danas otvara stečajni postupak nad Diokijem, izvijestila je ta tvrtka putem Zagrebačke burze.

Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje kojim se danas otvara stečajni postupak nad Diokijem, izvijestila je ta tvrtka putem Zagrebačke burze.

Za stečajnu upraviteljicu imenovana je Marija Vujčić Turkulin.

Dioki je prije otvaranja stečaja pokušao spas potražiti u predstečajnoj nagodbi, ali ona nije uspjela jer vjerovnici nisu prihvatili plan financijskog restrukturiranja.

Postupak predstečajne nagodbe otvoren je sredinom ožujka ove godine, a okončan je neuspjehom 10. listopada na ročištu na kojem je većina vjerovnika odbacila plan restrukturiranja. Protiv predloženog plana financijskog restrukturiranja Diokija glasali su predstavnici vjerovnika na koje se odnosi 52,88 posto dugovanja Diokija, a na ročištu su bili zastupljeni vjerovnici čija potraživanja prema Diokiju iznose 905,4 milijuna kuna.

Taj plan zasnivao se na ulasku strateškog partnera, Crodux plina, tvrtke u vlasništvu umirovljenog generala Ivana Čermaka u Dioki i Dina Petrokemiju, a predviđao je i da se vjerovnici odreknu znatnog dijela potraživanja.

Ovih dana u medijima se pojavila informacija povjerenika za predstečajnu nagodbu Diokija Mladena Janiške, kako predstavnici međunarodnog investicijskog fonda sa sjedištem u Londonu obilaze pogone Dina Petrokemije i Diokija te da bi se hrvatskoj javnosti trebali predstaviti ovaj tjedan. Zasad nema potvrde da će se to i dogoditi.

Nakon objave o otvaranju stečajnoj postupka nad Diokijem na Zagrebačkoj burzi poslije podne je obustavljena trgovina dionicama te tvrtke do kraja trgovinskog dana 27. studenog.

Nakon jučerašnjeg pada cijene dionice Diokija za gotovo 16 posto, pad se nastavio i u današnjem trgovanju, za gotovo 15 posto, na 11,20 kuna uz promet od 347,7 milijuna kuna.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.