Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Otvorene prijave za besplatnu Crowdfunding Academy

undp-hr-cf-academy-2015

Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj i društveno poduzeće BRODOTO organiziraju Crowdfunding Academy te pozivaju udruge, zadruge, općine i gradove, start-up tvrtke, poduzetnike, obrtnike i sve građane sa zanimljivim i inovativnim projektima da se do 15. svibnja 2015. prijave za besplatne edukacije o crowdfundingu.

Deset timova odabranih na natječaju, od 30. svibnja do početka rujna 2015., će uz podršku mentora i crowdfunding stručnjaka razvijati svoje projekte i pripremati se za vođenje vlastitih crowdfunding kampanja. Timovi koji uspješno završe program Crowdfunding Academy na jesen će dobiti podršku pri zajedničkom lansiranju kampanja na crowdfunding platformu Indiegogo čiji stručnjaci će i pomoći u oblikovanju kampanja.

Crowdfunding, odnosno grupno financiranje projekata je trend koji u svijetu već nekoliko godina ne pokazuje znakove posustajanja, a procjenjuje se da je u prošloj godini putem različitih crowdfunding platformi prikupljeno preko 16 milijardi dolara, dok procjene Svjetske banke govore kako će do 2025. godine taj iznos narasti na preko 100 milijardi dolara.

„Crowdfunding Academy je odlična prilika za sve koji imaju zanimljive ideje i projekte, ali im nedostaje početnih sredstava za njihovu realizaciju. Tražimo inovativne projekte, posebno iz područja zaštite okoliša i obnovljivih izvora energije, hardverskih i softverskih rješenja, podizanja razine svijesti o prevenciji rizika od poplava i ekstremnih vremenskih nepogoda, edukacije te socijalnog poduzetništva i socijalnog uključivanja“, rekao je Robert Pašičko iz UNDP-a.

Ideja o Crowdfunding Academy potaknuta je uspjehom crowdfunding kampanje za Energetski neovisnu Osnovnu školu Ostrog u Kaštel Lukšiću, gdje je UNDP u suradnji s Energetskom zadrugom Kaštela, putem web platforme Indiegogo prikupio 10.000 dolara što je potaknulo druge aktere da se uključe i ukupno ulože preko 800 tisuća kuna u projekt energetske obnove škole i izgradnju solarne elektrane.

U sklopu programa Crowdfunding Academy, u rujnu 2015. održat će se i crowdfunding konferencija, na kojoj će uz predstavnike Indiegoga, strani i domaći stručnjaci, investitori i voditelji uspješnih kampanja predstaviti svoja iskustva i uspješne domaće i svjetske crowdfunding kampanje.

Crowdfunding Academy podržavaju Zagrebački inkubator poduzetništva (ZIP), CRANE (Hrvatska mreža poslovnih anđela), Razvojna agencija Zagreb, Tehnološki park Zagreb, CISEx, H2GF (How to get funded), Zadruga za etično financiranje (ZEF), Zelena energetska zadruga (ZEZ), OMBOTICS, Hardware Wednesday te Akademija za politički razvoj (APR).

Više informacija o Crowdfunding Academy dostupno je na www.crowdfundingacademy.eu i Facebook stranici Crowdfunding Academy.

***

Program Ujedinjenih naroda za razvoj  (UNDP), svjetska je mreža UN-a za razvoj, organizacija koja zagovara promjene i povezivanje država sa znanjem, iskustvom te potencijalima kako bi se građanima omogućila izgradnja boljeg života. Djeluje u 177 država pomažući im da nađu vlastita rješenja za izazove globalnog i nacionalnog razvoja. Razvojem lokalnih kapaciteta te se države oslanjaju na mrežu UNDP-ovih stručnjaka i širok raspon partnera.

BRODOTO je društveno poduzeće za ubrzavanje pozitivnih društvenih promjena. Primjenom tehnologije, dizajna i marketinga osnažuje građane, unapređuje civilne inicijative i povećava društvenu odgovornost poduzeća. BRODOTO trenutno radi na razvoju hrvatske filantropske crowdfunding platforme.

Pročitajte još:

EU fondovi

Dan otvorenih vrata koji se 18. svibnja 2018.  godine održao u Tehnološkom parku Zagreb na Zagrebačkom velesajmu okupio je studente, njihove profesore i poduzetnike.

Edukacija

Razvojna agencija Zagreb konferencijom "Šest laboratorija za budućnost Zagreba" otvara ciklus događaja koji će se u okviru Zagrebačkog energetskog tjedna održati u Tehnološkom parku...

Ekonomija

U sklopu završetka prve generacije predinkubatorskog programa Zagrebačkog inkubatora poduzetništva održano je predstavljanje osam startup timova koji su uspješno završili program, organiziran uz podršku...

Ekonomija

U Zagrebačkom inkubatoru poduzetništva održao se 9. po redu “Demo day” na kojem su startupi prezentirali što su napravili te koliko su napredovali u...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.