Startupi “diplomirali”, ali i naučili iz neuspjeha

U Zagrebačkom inkubatoru poduzetništva održao se 9. po redu “Demo day” na kojem su startupi prezentirali što su napravili te koliko su napredovali u protekla četiri mjeseca koliko je ZIP startup inkubatorski program trajao.

Od osam timova s početka, do kraja programa je stiglo sedam, s tim da je jedan tim odustao od ideje i svejedno prezentirao svoje iskustvo koje je imao kroz trajanje programa. Zanimljivo je bilo čuti lekcije u neuspjehu s projektom i važnost priznavanja situacije na vrijeme.. Bilo je tu dosta toga za naučiti od iskustava svakog od timova, ali isto tako i od tima koji je odustao na kraju od projekta. Timovi koji su završili program: Canelio, Clubble, Dicey, Kiidie, Peep, PerChapter i Wishster.

ZIP je inače partner sa još 14 europskih inkubatora u ‘LIFE’ projektu (Learning Incrementally from Failed Entrepreneurship) u sklopu kojeg se pokušava promjeniti pogled europskih poduzetnika na sastavni dio uspjeha u poduzetništvu – neuspjeh, koji je kod nas nažalost, kao i diljem Europa jako stigmatiziran. U planu je održati Failing Forward konferenciju u Briselu 16.11.2016. godine u sklopu LIFE projekta zajedno sa Startups.be, Outsight, F6S Network Limited, Tech.eu, BETA I, Associacion Teutan Valley, Startup 100, Wise Guys, R.A.U.M., Vsl Open Coffee Club Vilnius, Unternehmertum GMBH, SISE, Chamberi Valley Asociacion i Startup Norway.

Nakon prezentacija timova iz protekle inkubatorske generacije, prezentirali su se i timovi SnapTap te Budgeteer, dva tima koja su ušla u novi, akceleratorski startup program organiziran u partnerstvu s kompanijom mStart, koja je ujedno i investirala po 100.000 kn u oba projekta na početku programa.

Podijeli

Odgovori

Top