Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Otvoreno ORSUS učilište – za obrazovanje i edukacije odraslih osoba

ORSUS učilište provodi obrazovanje u djelatnostima u kojima su potrebna specifična znanja i vještine.

ORSUS grupa, jedna od vodećih hrvatskih tvrtki na području upravljanja sustavima sigurnošću, s fokusom na zaštitu na radu, zaštitu od požara, zaštitu okoliša i tehnička ispitivanja, otvorila je ORSUS učilište!

ORSUS učilište provodi obrazovanje u djelatnostima u kojima su potrebna specifična znanja i vještine. Uz verifikaciju postojećih i stjecanje novih znanja i vještina svakog polaznika, cilj je novog učilišta na hrvatskom tržištu ponuditi poslovnim partnerima rješenja kroz edukaciju zaposlenika prema međunarodnim standardima – kako bi novostečenim znanjima i vještinama bili konkurentniji na tržištu rada.

Uz postojećih 26 programa iz sektora Promet i logistika, Graditeljstvo i geodezija te Poljoprivreda, prehrana i veterina do kraja godine planira se otvoriti još 10 programa.

Uvjerenje o osposobljenosti upisuje se u e-knjižicu (ERPS – elektronički radno pravni status). Programi se izvode konzultativno-instruktivnom nastavom, te uskoro i preko e-learninga. Praktična nastava izvodi se kod naručitelja usluge ili kod drugog pravnog subjekta. Upisi u ORSUS učilište su trajni i cjelogodišnji za sve verificirane programe.

ORSUS učilište krenulo je s radom upravo u tjednu kada je Hrvatski sabor raspravljao o konačnom prijedlogu Zakona o obrazovanju odraslih kojim se unose značajne promjene u sustav obrazovanja odraslih, poglavito u usklađivanju obrazovnih programa s potrebama tržišta rada i kvaliteti provedbe programa obrazovanja. Namjera je države da do 2030. dostigne prosjek EU-a u obrazovanju odraslih  jer je Hrvatska trenutno  na 3,5 posto, dok je EU-ov prosjek 10,8 posto! Izmjene zakona potrebne su kako bi se bolje odgovorilo na potrebe tržišta rada i pomoglo stjecanju boljeg socijalnog statusa obrazovanjem odraslih. Upravo to nudi i ORSUS učilište koje stavlja naglasak na kvalitetu i izvrsnost programa i predavača!“, objašnjava Tomislav Katić, ravnatelj Orsus učilišta.

Više o programima ORSUS učilišta potražite na www.orsusgrupa.hr

Pročitajte još:

Lifestyle

Renata Vlahović Kruc, profesorica matematike i doktorica znanosti, jedna je od onih koja je svoja maštanja iz djetinjstva i ostvarila.

Edukacija

Visoko školstvo se slijedom pandemije našlo na ključnoj prekretnici, uvjetovanoj čimbenicima poput troškova, fleksibilnosti, digitalne transformacije i ostalih suvremenih trendova.

Edukacija

Stipendije se dodjeljuju na period od pet akademskih godina, a mjesečni iznos svake stipendije je 1.600,00 kuna.

Izdvojeno

Osobe koje imaju manje prilika za učenje novih digitalnih vještina više strahuju od učinka automatizacije i vjerojatnije je da imaju niže razine obrazovanja.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.