Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Otvoreno ORSUS učilište – za obrazovanje i edukacije odraslih osoba

ORSUS učilište provodi obrazovanje u djelatnostima u kojima su potrebna specifična znanja i vještine.

ORSUS grupa, jedna od vodećih hrvatskih tvrtki na području upravljanja sustavima sigurnošću, s fokusom na zaštitu na radu, zaštitu od požara, zaštitu okoliša i tehnička ispitivanja, otvorila je ORSUS učilište!

ORSUS učilište provodi obrazovanje u djelatnostima u kojima su potrebna specifična znanja i vještine. Uz verifikaciju postojećih i stjecanje novih znanja i vještina svakog polaznika, cilj je novog učilišta na hrvatskom tržištu ponuditi poslovnim partnerima rješenja kroz edukaciju zaposlenika prema međunarodnim standardima – kako bi novostečenim znanjima i vještinama bili konkurentniji na tržištu rada.

Uz postojećih 26 programa iz sektora Promet i logistika, Graditeljstvo i geodezija te Poljoprivreda, prehrana i veterina do kraja godine planira se otvoriti još 10 programa.

Uvjerenje o osposobljenosti upisuje se u e-knjižicu (ERPS – elektronički radno pravni status). Programi se izvode konzultativno-instruktivnom nastavom, te uskoro i preko e-learninga. Praktična nastava izvodi se kod naručitelja usluge ili kod drugog pravnog subjekta. Upisi u ORSUS učilište su trajni i cjelogodišnji za sve verificirane programe.

ORSUS učilište krenulo je s radom upravo u tjednu kada je Hrvatski sabor raspravljao o konačnom prijedlogu Zakona o obrazovanju odraslih kojim se unose značajne promjene u sustav obrazovanja odraslih, poglavito u usklađivanju obrazovnih programa s potrebama tržišta rada i kvaliteti provedbe programa obrazovanja. Namjera je države da do 2030. dostigne prosjek EU-a u obrazovanju odraslih  jer je Hrvatska trenutno  na 3,5 posto, dok je EU-ov prosjek 10,8 posto! Izmjene zakona potrebne su kako bi se bolje odgovorilo na potrebe tržišta rada i pomoglo stjecanju boljeg socijalnog statusa obrazovanjem odraslih. Upravo to nudi i ORSUS učilište koje stavlja naglasak na kvalitetu i izvrsnost programa i predavača!“, objašnjava Tomislav Katić, ravnatelj Orsus učilišta.

Više o programima ORSUS učilišta potražite na www.orsusgrupa.hr


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.