Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Poduzeća

Ova IT agencija šalje tehnički feedback svim kandidatima, neovisno o tome dobiju li posao

Zagrebačka digitalna agencija Async Labs u sklopu selekcijskog procesa osigurava tehnički feedback na riješeni zadatak, svim kandidatima, bez obzira na daljnji prolazak u selekciji.

Zagrebačka digitalna agencija Async Labs u sklopu selekcijskog procesa osigurava tehnički feedback na riješeni zadatak, svim kandidatima, bez obzira na daljnji prolazak u selekciji. Neovisno o ishodu zadatka i prolasku u daljnji krug selekcije, svi kandidati koji su dostavili rješenje u zadanom roku, dobivaju detaljan osvrt i tehničke smjernice za napredak od strane Async Labs tima.

Važnost i utjecaj koji dobar selekcijski proces može imati na trend zapošljavanja i uspješnost poslovanja, davno su prepoznati u Async Labsu. Pristupačna komunikacija i pravovremeno odgovaranje na sve prijave, kažu iz agencije, podrazumijevaju se, no ovaj dio procesa je skroz druga strana priča.

Transparentnost i povratna informacija

Ovakvu praksu selekcijskog procesa Async Labs aktivno provodi već četiri godine, čime je među prvim i trenutno rijetkim agencijama koje imaju takav proces zapošljavanja.

Procesi su upravo ono što Async Labs pozitivno ističe na tržištu i što nam daje kontinuirani kredibilitet te osigurava uspješnost. Ovakav tip selekcije je jedan od procesa na koji smo kao agencija iznimno ponosni i koji se pokazao uspješnim, kako za nas kao agenciju tako i za naše potencijalne (i trenutne) članove tima“, Alen Huskanović, CEO.

Na našem i širem tržištu nažalost, još uvijek nije učestala praksa da se firme povratno javljaju kandidatima koji ispadnu iz nekog selekcijskog kruga, a kamoli da se upravo tim kandidatima daje detaljan osvrt na njihov uspjeh u selekcijskom procesu te savjeti na kojim vještinama i stvarima trebaju poraditi da bi idući put imali bolju šansu za zaposlenje u Async Labsu.

Iz agencije ističu: Ljudi ulažu svoje vrijeme i energiju u pokušaj da postanu dio našeg tima, posebice kod rješavanja tehničkog zadatka koji je u većini slučajeva, presudan dio selekcijskog procesa. Dati im do znanja da nisu prošli u sljedeći krug, jednostavno je pitanje pristojnosti. Ipak, u mnogo slučajeva kandidati čekaju na povratnu informaciju o selekciji tjednima, čak i mjesecima, a mnogi ju nikad ni ne dobiju. Mi smo htjeli biti totalno drugačiji i osim otvorene komunikacije prema kandidatima odlučili smo ponuditi njima i tržištu, nešto što nitko drugi nije.

Zašto treba razmisliti o tehničkom feedbacku?

Tehnički feedback ili tzv. Code Review, već je neko vrijeme važan dio selekcijskog procesa u Async Labsu. Transparentna i otvorena komunikacija shvaćaju se vrlo ozbiljno i nastoje se implementirati u što više internih i eksternih procesa.

To znači da se tehnički osvrt i povratna informacija osiguravaju svim kandidatima, u svim odjelima, bez obzira na to jesu li prošli u sljedeći krug selekcije ili ne. Dok je Code Review pojam vezan za IT i programiranje, princip je isti za bilo koje radno mjesto i poziciju.

Async Labsov Head of Development, Vilim Stubičan, na IT sceni je već dugi niz godina. Njegov je dojam da nema mnogo tvrtki koje imaju dobre i transparentne procese selekcije, a još manje onih koje imaju praksu slanja tehničkih recenzija svim kandidatima:

Nije teško zamisliti zašto je to tako. Sam proces oduzima puno vremena i resursa, a uz sav dnevni i tjedni posao i rokove, teško je pobjeći od razmišljanja zašto ulagati dodatno vrijeme i trud u kandidate koje ionako nećemo zaposliti. Dobar e-mail zahvale i doviđenja bit će dovoljno, zar ne? Ali stvar je u tome da ako kandidatima date povratne informacije i upute na čemu da rade, zapravo ih možete privući na dulje staze.”

Najbolje isplativo ulaganje je ono u znanje

Mnogi kandidati su pozitivno iznenađeni kada dobiju detaljno raspisanu povratnu informaciju o svom tehničkom rješenju, čak i ako nisu prošli u sljedeći krug selekcije. Neki od sadašnjih zaposlenika u Async Labsu zaposleni su nakon drugog ili trećeg selekcijskog procesa. Sada su oni ti koji osiguravaju tehnički feedback, odnosno Code Review svojimsadašnjim i budućim kolegama.

Svaki feedback dobro odrađen direktno ili indirektno stvara dodanu vrijednost, što nama, tako i kandidatu koji je dio tog procesa. Više puta dogodilo se da su se na natječaj prijavili kandidati koji su prethodno već bili na istome, ali su drugi put bili spremniji i primijenili su naše konstruktivne kritike. Uvijek nam je drago biti dio nečijeg rasta, a posebice kada se iz istog može izvući zajednička korist. Meni kao voditelju tima takav proces definitivno koristi, jer kvaliteta kolega uvijek pridonosi i mom vlastitom napretku i efikasnosti u samom poslu”, ističe Bruno Krnetić, Backend Team Lead u Async Labsu.

Bruno Krnetić

Luka Roštan u Async Labsu je zaposlen “iz druge” i kao Frontend Developer radi već više od godinu dana:

U Async Labs sam se prvi put prijavio krajem 2020. godine kad sam se prijavljivao i u druge firme. Detaljni feedback me iznenadio jer to nisam do tad vidio ni kod jedne druge firme. Kako sam tad bio početnik, feedback mi je jako koristio jer mi je bilo točno objašnjeno što bi bilo dobro unaprijediti ili promijeniti  i gdje mogu pronaći informacije o tome“, Luka Roštan, Frontend Developer

Primarni cilj pružanja detaljnih tehničkih osvrta i smjernica za rast, svim kandidatima bez obzira na rezultat selekcije, je potaknuti ih da rade na svojim vještinama i eventualno se ponovno prijave za nekoliko mjeseci, poručuju iz Async Labsa.

Inicijalni razgovor s vrhom agencije

Dodatna zanimljivost selekcijskog procesa u Async Labsu je što se inicijalni intervju obavlja s izvršnim ili operativnim direktorima, Alenom ili Lukom. U većini slučajeva ovaj korak, ako je uopće dio selekcijskog procesa, je zadnji, dok inicijalne intervjue obavljaju HR stručnjaci ili voditelji timova.

Želimo ostaviti dobar prvi dojam i predstaviti se u dobrom svjetlu kandidatima jednako kao što i oni žele nama. Taj inicijalni razgovor kao prvi korak našeg selekcijskog procesa, služi za upoznavanje i predstavljanje, ali ne samo kandidata već i nas kao agencije i poslodavca“, Alen Huskanović, CEO

Pročitajte još:

Ljudski resursi

Iskoristite svoj potencijal i pronađite posao po svojoj mjeri! Prijavite se na portalu posao.hr i sretno!

Ekonomija

Nositelji certifikata NEblokirani (www.neblokirani.hr) imaju više od 99,5% vjerojatnosti da neće ući u značajne probleme u plaćanju svojih obveza u razdoblju od godinu dana.

Lifestyle

Nije uvijek lako uočiti lažljivca. Dok neke ponekad riječi i maniri odaju, drugi govore izmišljotine s uznemirujućom lakoćom.

Ljudski resursi

Iako su prošle godine na prvom mjestu faktora kojima se vodimo kod odabira novog posla bili međuljudski odnosi, ove je godine inflacija očito odradila...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.