Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Ove 4 jutarnje rutine pomoći će vam da imate uspješniji dan

Dodavanjem rutine u vaš život, možete stvoriti nove navike koje će vam pomoći u kvalitetnijem i bržem obavljanju posla.

U proteklih godinu dana, mnogi od nas su promijenili svoje jutarnje navike i nerijetko nemamo istu energiju za započinjanje dana kao prije toga. Naravno da se svi razlikujemo po tome što nam odgovara, a što ne, ali je važno da iako znamo što treba izbjegavati. A što treba primjenjivati svakodnevno ili češće, naučit ćemo usput, ali samo ako se potrudimo.

U nastavku nekoliko prijedloga koji bi mogli biti korisni.

Tišina

Iako smo se tek probudili i jedva čekamo da popijemo šalicu kave i prelistamo novosti, možda bi ipak dan trebalo započeti nečim što je manji šok za organizam. Istina je da smo prethodno spavali, ali to ne znači da je mozak zaista spreman aktivirati se i da ćemo se lako fokusirati.

Ako izdvojimo desetak minuta za laganu meditaciju, pomoći ćemo mu da se zaista probudi i bude spreman za dnevne izazove. Tako ćete raščistiti um i lakše se suočiti sa svime što vas čeka.

Afirmacija i vizualizacija

Ovo su koraci koji možda neće svakome djelovati upečatljivo, ali veliki broj ljudi tvrdi kako su im itekako pomogli. Afirmacija je izgovaranje nekog cilja kome ste posvećeni – naglas, ali tako da zaista vjerujete u to.

To može biti bilo što, od redovnog odlaska u šetnju, pa sve do promjene karijere. Važno je da izričete samo pozitivne izjave, s akcentom na hoću i mogu. Vizualizacija je nešto što se direktno nadovezuje na afirmaciju, ali ima jači efekt. Sastoji se od zamišljanja postizanja izvjesnog cilja, ali ne samo kroz nerealno maštanje.

Zamislite sebe u trenutku kada vidite zadovoljavajuću brojku na vagi ili kako sjedate u novi auto. Sve vas to treba motivirati da lakše isplanirate i realizirate korake koji su vam potrebni da taj cilj i ostvarite.

Pisanje

To može biti vođenje neke vrste dnevnika u kome bilježite što ste sve postigli i koji događaji su vam uljepšali dan, ali može biti i lista obaveza i planova.

Važno je svaku završenu precrtati i ostaviti prostora za neke aktivnosti kojima ćete ispuniti slobodno vrijeme. Ako imate više inspiracije, možete zapisivati sve ono što vam padne na pamet, tako osloboditi prostor u mislima i možda od toga nastane i neka priča ili neko drugo umjetničko djelo.

Čitanje

Ako volite čitati, ovaj korak vam sigurno neće teško pasti i bit će zanimljiv. Možete dan započeti kratkom pričom, omiljenim online stripom, savjetima za osobni napredak ili idejama za vaš hobi.

Na ovaj način ćete sebe odmah po buđenju “častiti” nečim lijepim i biti ispunjeniji pozitivnom energijom. Za neke ljude, umjesto ovog principa, rješavanje neke vrste enigmatike može biti bolje i konkretnije rješenje, prenosi Blic.

Preporučujemo

Poduzeća

Nord ima novu outlet prodavaonicu u Zagrebu, adresa je Zagrebačka cesta 217, a kupce čeka roba snižena i do 70 posto.

Edukacija

Prvi put u Hrvatskoj, od 18. do 19. rujna ove godine, u Zagrebu će se održati potpuno besplatni dvodnevni zdravstveno komunikacijski summit.

Turizam

U godinu dana, koliko je prošlo otkad je otvorio svoja vrata; Glamping Village Terma Tuhelj postao je prepoznatljiv među ljubiteljima luksuznog odmora, ali i...

Edukacija

Ivan Rado puno je poznatiji po svom nicku Malajski Tapir. Naš možda i najpoznatiji YouTube influencer i strastveni gamer, odustao je od karijere medicinskog...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.