Ovi milijarderi su nekad bili siromašni

Ovi milijarderi su nekad bili siromašni

Svi današnji bogataši nisu rođeni bogati, već su kroz životne prilike ostvarili bogatstvo. Iako postoji uzrečica “bogati postaju sve bogatiji”, postoji niz faktora, poput odlučnosti, znanja i sreće pomoću kojih je moguće ostvariti vlastite ciljeve te postati uspješan, bez obzira na “početno” imovinsko stanje. Portal Business Insider napravio je izbor milijardera koji su prije bogaćenja živjeli siromašnim ili vrlo prosječnim životom. Izdvajamo najzanimljivije!

Oprah Winfrey, tv voditeljica

Oprah Winfreyje rođena u siromašnoj obitelji u Mississippiju, ali nakon osvajanja stipendije na Sveučilištu u Tennesseeju, stvari su krenule uzlaznom putanjom. S već 19 godina postala je TV dopisnica, a kasnije se preselila u Chicago kako bi vodila “AM talk show”, preteču iznimno popularnog The Oprah Winfrey Showa.

Shahid Khan, vlasnik Flex-N-Gata

Shahid Khan je na početku “karijere”, kada se preselio iz Pakistana u SAD, tijekom pohađanja fakulteta prao suđe po satnici od 1.20 dolara po satu. Trenutačno je jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, vlasnik je jedne od najvećih privatnih kompanija u SAD-u, Flex-N-Gate, koja se bavi proizvodnjom automobilskih dijelova i sustava.

Li Ka-shing, predsjednik Uprave Hutchison Whampoa Limited

Li Ka-shingu je otac preminuo u 15. godini, zbog čega je morao napustiti školu te uzdržavati obitelj. Danas je Li Ka-shing prema Bloombergovom indeksu za milijardere, najbogatiji Azijat s ukupnim bogatstvom u iznosu od tridesetak milijardi dolara.

George Soros, direktor Soros Fund Managementa

George Soros je nakon završetka Drugog svjetskog rata i nacističke okupacije rodne Mađarske odlučio emigrirati u London kod rodbine. Radio je suvenirnici, a kasnije se zaposlio kao bankar u New Yorku. Proslavio se kada je 1992. godine zaradio milijarde dolara kladeći se na pad vrijednosti britanske funte na burzi.

Leonardo Del Vecchio, osnivač Luxottica

Odrastavši u sirotištu, Leonardo Del Vecchio se u mladosti zaposlio u tvornici za proizvodnju okvira za naočale. U 23. godini je otvorio vlastiti pogon, koji će se kasnije pretvoriti u najvećeg proizvođača naočala za brendove poput Ray-Ban i Oakley.

Ralph Lauren, osnivač brenda Polo Ralph Lauren

Ralph Lauren se poslije završetka srednje škole u Bronxu, bez završenog fakulteta, zaposlio u modnom lancu Brooks Brothers. Godine 1968. pokrenuo je brend Polo koji je postigao međunarodnu slavu.

Podijeli

Odgovori

Top