Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Marketing i prodaja

Ovih 9 znakova govore da ste pravi radoholičar

Znanstvenici napominju kako ovisnost o poslu postaje, iz dana u dan, sve izraženija jer više ne postoji jasna granica između doma i ureda.

Znanstvenici napominju kako ovisnost o poslu postaje, iz dana u dan, sve izraženija jer više ne postoji jasna granica između doma i ureda. Postali smo ovisni o tzv. “pametnim mobitelima” putem koji možemo primati e-mailove i biti u kontaktu s poslovnim obavezama. Možda vam obitelj i prijatelji stalno govore da ste radoholičar ali vi ne razumijete kako jer je to vama normalno ponašanje.

Evo koje navike mogu otkriti da ste ustvari radoholičar.  

1. RADITE VIKENDIMA 

Vikendi su posebno važni dani za one koji rade od ponedjeljak do petka, a rad vikendom ne mora biti uvijek znak da je netko radoholičar jer neka radna mjesta zahtijevaju i rad subotom. Ipak, ako sami odlučite svaki vikend, koji bi vam trebao biti slobodan, provesti u poslu umjesto se družiti s obitelji i prijateljima, to može otkriti da malo previše ulažete u posao. 

2. POSAO UVIJEK DOLAZI PRIJE OBITELJI I PRIJATELJA 

Ako ste odbili posjetiti baku za 90. rođendan ili ste najboljem prijatelju napisali da ne dolazite na njegovo vjenčanje radi posla, to bi mogao biti signal da ste ustvari radoholičar ili da nikako ne znate uskladiti posao s privatnim životom. Ako vam baš posao oduzima toliko vremena, možda biste trebali malo razmisliti o životnim prioritetima

3. POSAO VAM JE STALNO NA PAMETI 

Dođete doma s posla i netko vam postavi pitanje o vašem danu, a vi jednostavno ne prestajte pričati o danu  provedenom u uredu. 

Mislim da je potrebno odvojiti posao od obiteljskog života, a to bi značilo da ne morate sve članove obitelji uvlačiti u vaš dan poslu baš svakog dana, savjetuje Emma Wimshurst, poduzetnica.  

4. NA PUTU STE KA SAGORIJEVANJU 

Stresne životne situacije, pandemija i globalizacija, uz zahtjevan posao mogu jednostavno voditi do sagorijevanja. Sve započinje osjećajem bespomoćnosti i umora koji se pretvara u izljeve negodovanja, kako na poslu tako i u obitelji. Ako se ne tretira, simptomi mogu voditi do psihičkih i fizičkih problema.

5. LAKO RADITE I TIJEKOM NOĆI 

Možda ste se uvjerili kako pravi zaposlenik mora raditi kad god treba, ali ustvari četkica za zube i odijelo koje vam stoje u uredu jasno otkrivaju da je posrijedi malo veći problem. Ako vam nije problem prespavati u uredu, to bi moglo i otkrivati da izbjegavate neke probleme iz privatnog života. 

6. RADITE I NA GODIŠNJEM 

Godišnji odmor služi da bismo se odmorili i zaboravili na posao. Iako je pandemija onemogućila brojne aktivnosti, ipak je potrebno kratko pobjeći od posla. Ako vi ipak radite gdje god da se nalazite, pa čak i na godišnjem, onda se nećete odmoriti ali niti povezati s obitelji, što u konačnici može donijeti samo probleme. 

7. PRESKAČETE RUČAK

Iako ovo ne mora značiti da ste radoholičar, a mnogi od nas ipak osjećaju krivnju kada jedu na poslu jer smatraju kako za to ustvari nemaju vremena.

8. CIJELO VRIJEME DAJETE SVE OD SEBE

Možda ste radoholičar ako ste na svim područjima života apsolutno uključeni i uvijek dajete sve do sebe. Od prehrane, vježbanja, odlaska u krevet… za sve imate strogi raspored i svega se uvijek pridržavate.

9. IMATE KOMPLEKS SUPERHEROJA 

Vaša je vizija da uvijek preuzimate zadatke i da uvijek želite postići još. Dok ova osobina može biti vrijedna divljenja, sigurno znači da puno truda ulažete u sve, ali je i vjerojatno da niste omiljeni u svom timu, piše Ordinacija.hr.


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.