Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Uncategorized

Ovo su najveći svjetski filantropi – pogledajte kome pomažu i koliko doniraju

Poduzetnike milijardere između ostalog razlikujemo i po načinu na koji gledaju svijet oko sebe. I dok jedni svoje milijune troše samo na sebe i svoje najbliže, ne osvrćući se na ugrožene, drugi poklanjaju stotine milijuna dolara. Ovo je lista najvećih svjetskih filantropa.

Poduzetnike milijardere između ostalog razlikujemo i po načinu na koji gledaju svijet oko sebe. I dok jedni svoje milijune troše samo na sebe i svoje najbliže, ne osvrćući se na ugrožene, drugi poklanjaju stotine milijuna dolara. Ovo je lista najvećih svjetskih filantropa.

Poduzetnike milijardere često možemo razlikovati po načinu na koji gledaju svijet oko sebe. I dok jedni svoje milijune troše samo na sebe i svoje najbliže, ne osvrćući se primjerice na gladne u Africi, drugi poklanjaju stotine milijuna dolara. Ovo je lista najvećih svjetskih filantropa.

Osnivač Microsofta Bill Gates i njegova supruga Melinda na samom su vrhu ljestvice prošlogodišnjih 25 najvećih svjetskih filantropa, a slijede ih Pierre i Pam Omidyar.

1. Bill and Melinda Gates

Najveći uspjeh Bill & Melinda Gates Foundationa u protekloj je godini postizanje dogovora s velikim farmaceutskim kompanijama kako bi smanjile cijene za 2.4 milijuna doza cjepiva protiv dječje paralize.

2. Pierre i Pam Omidyar

Organizacija suosnivača eBaya, The Omidyar Network u protekloj je godini krenula u realizaciju projekta kaBOOM, čiji je cilj gradnja dječjih igrališta diljem SAD-a.

3. Thomas Siebel

Thomas Siebel stoji iza The Meth Projecta koji se u protekloj godini snažno borio protiv droga. Pokrenute su brojne TV kampanje koje imaju za cilj odgovoriti mlade od eksperimentiranja s drogama.

4. Jeff Skoll

Skollova humanitarna organizacija u protekloj je godini ulagala u dokumentarne filmove o američkim osnovnim školama. Cilj kampanje bio je ukazati na probleme u radu javnih ustanova širom svijta.

5. Chris i Jamie Ccooper-Hohn

Organizacija The Children’s Investment u protekloj je godini postigla značajan uspjeh u pomaganju djeci oboljeloj od AIDS-a.

Aktivnost filantropa

Svjetski filantropi bili su najaktivniji 2006. godine, tokom koje su donirali gotovo 60 milijardi dolara. Na žalost recesija se odrazila i na filantropiji. U 2010. godini donirano je najmanje novca od 2000. godine.

Najviše filantropa dolazi iz financijskog sektora. Slijede ih investitori, farmaceuti, građevinci i filantropi iz tehnološkog svijeta.


Napisao

Pročitajte još:

Marketing i prodaja

Kod vođenja prodajnih razgovora dobro obučen prodavač ne prelazi odmah na stvar tj. ne počinje prodavati odmah jer zna da je za uspješnu prodaju...

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.