Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Pad prometa od trgovine u gotovo svim trgovačkim strukama

Postotno najveći pad zabilježen je u maloprodaji motornih vozila, za 40,4 posto, a znatno je pala i prodaja alkoholnih i drugih pića, za 11,7 posto, tekstila i odjevnih predmeta, za 11,2 posto, namještaja za 9,1 posto.

Postotno najveći pad zabilježen je u maloprodaji motornih vozila, za 40,4 posto, a znatno je pala i prodaja alkoholnih i drugih pića, za 11,7 posto, tekstila i odjevnih predmeta, za 11,2 posto, namještaja za 9,1 posto.

Promet od trgovine na malo u Hrvatskoj u studenom lani je u odnosu na listopad bio nominalno manji za 11,4 posto, a realno za 11,3 posto, dok je na godišnjoj razini, u odnosu na studeni 2011., nominalno pao za 1,9 posto, a realno za 5,7 posto, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS).

Na mjesečni pad utjecalo je smanjenje u gotovo svim trgovačkim strukama pa tako pad prodaje motornih goriva i maziva u studenom u odnosu na listopad iznosi 12,5 posto, alkohola i drugih pića za 16,3 posto, a promet u nespecijaliziranim prodavaonicama pretežno živežnim namirnicama pao je za 9,3 posto.

U studenom je u odnosu na mjesec prije ostvaren samo blagi rast prometa dijelova i pribora za motorna vozila, motocikla i dijelova, za 0,4 posto.

Na godišnjoj razini pak, u studenom prošle u odnosu na isti mjesec 2011. godine, statistika bilježi nominalni pad prometa u devet trgovačkih struka.

Postotno najveći pad zabilježen je u maloprodaji motornih vozila, za 40,4 posto, a znatno je pala i prodaja alkoholnih i drugih pića, za 11,7 posto, tekstila i odjevnih predmeta, za 11,2 posto, namještaja za 9,1 posto itd.

Rast maloprodaje zabilježen je na godišnjoj razini u osam trgovačkih struka – u nespecijaliziranim prodavaonicama pretežito živežnim namirnicama, koje u ukupnoj maloprodaji imaju udio od 37,2 posto, promet je nominalno porastao za 3,9 posto, kod duhanskih proizvoda za 3,7 posto itd.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Osobne financije

Bilo da si zarađenim novcem želite priuštiti dugo priželjkivani automobil ili ga pak planirate uložiti u kupovinu nekretnine ili dionica, važno je steći naviku...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.