Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Pad prometa od trgovine u gotovo svim trgovačkim strukama

Postotno najveći pad zabilježen je u maloprodaji motornih vozila, za 40,4 posto, a znatno je pala i prodaja alkoholnih i drugih pića, za 11,7 posto, tekstila i odjevnih predmeta, za 11,2 posto, namještaja za 9,1 posto.

Postotno najveći pad zabilježen je u maloprodaji motornih vozila, za 40,4 posto, a znatno je pala i prodaja alkoholnih i drugih pića, za 11,7 posto, tekstila i odjevnih predmeta, za 11,2 posto, namještaja za 9,1 posto.

Promet od trgovine na malo u Hrvatskoj u studenom lani je u odnosu na listopad bio nominalno manji za 11,4 posto, a realno za 11,3 posto, dok je na godišnjoj razini, u odnosu na studeni 2011., nominalno pao za 1,9 posto, a realno za 5,7 posto, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS).

Na mjesečni pad utjecalo je smanjenje u gotovo svim trgovačkim strukama pa tako pad prodaje motornih goriva i maziva u studenom u odnosu na listopad iznosi 12,5 posto, alkohola i drugih pića za 16,3 posto, a promet u nespecijaliziranim prodavaonicama pretežno živežnim namirnicama pao je za 9,3 posto.

U studenom je u odnosu na mjesec prije ostvaren samo blagi rast prometa dijelova i pribora za motorna vozila, motocikla i dijelova, za 0,4 posto.

Na godišnjoj razini pak, u studenom prošle u odnosu na isti mjesec 2011. godine, statistika bilježi nominalni pad prometa u devet trgovačkih struka.

Postotno najveći pad zabilježen je u maloprodaji motornih vozila, za 40,4 posto, a znatno je pala i prodaja alkoholnih i drugih pića, za 11,7 posto, tekstila i odjevnih predmeta, za 11,2 posto, namještaja za 9,1 posto itd.

Rast maloprodaje zabilježen je na godišnjoj razini u osam trgovačkih struka – u nespecijaliziranim prodavaonicama pretežito živežnim namirnicama, koje u ukupnoj maloprodaji imaju udio od 37,2 posto, promet je nominalno porastao za 3,9 posto, kod duhanskih proizvoda za 3,7 posto itd.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.