Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

‘Pakao’ već u sedam u jutro – zapadnoj Hrvatskoj poslijepodne stiže osvježenje

Četvrtak će u gotovo cijeloj Hrvatskoj obilježiti izuzetno visoke temperature, no sretnici u zapadnim dijelovima zemlje mogli bi se osvježiti. Očekuju se, naime, pljuskovi i grmljavina, osobito u drugom dijelu dana. Dotad – ne izlazite ako ne morate, upozoravaju liječnici.

Četvrtak će u gotovo cijeloj Hrvatskoj obilježiti izuzetno visoke temperature, no sretnici u zapadnim dijelovima zemlje mogli bi se osvježiti. Očekuju se, naime, pljuskovi i grmljavina, osobito u drugom dijelu dana. Dotad - ne izlazite ako ne morate, upozoravaju liječnici.

Tako je, primjerice, već u 7 sati u Šibeniku izmjeren 31 stupanj Celzijev, dok je u Splitu bilo 30 stupnjeva.

Liječnici građane upozoravaju da ne izlaze ako ne moraju, a ako ipak izađu da se drže hlada. Savjetuju da se pije puno tekućine te da se izbjegava alkohol. Posebno su ugroženi kronični bolesnici kojima je najbolje da ne izlaze te da se ne izlažu nikakvim tjelesnim naporima, piše Danas.hr.

U cijeloj Hrvatskoj u četvrtak će biti pretežno sunčano, vruće i sparno, povremeno s malom do umjerenom naoblakom. Vjetar će biti uglavnom slab, u Slavoniji do umjeren jugoistočni, a na Jadranu slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. U južnim dijelovima najviša dnevna temperatura kretat će se između 33 i 38 Celzijevih stupnjeva.

U zapadnim dijelovima Hrvatske moguće je, ipak, kratko osvježenje. Očekuju se lokalni pljuskovi i grmljavina, osobito u drugom dijelu dana, koji u pojedinim dijelovima mogu biti i izraženiji. Vjetar uglavnom slab, prema kraju dana sjeveroistočni. Najviša temperatura oko 35 °C.

No, osvježenje neće dugo trajati. Brzo ćemo se vratiti sunčanom vremenu, no srećom vrućina će ipak malo popustiti. Sutra još ponegdje može biti nekog slabog pljuska i grmljavine, a za vikend se očekuje stabilno vrijeme.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Lifestyle

Što su o inspiraciji rekli pisci, pjesnici, skadatelji...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.