Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Pet jamstvenih programa za potporu poduzetnika i obrtnika u malom gospodarstvu

Cilj je osiguranje kvalitetne potpore i uvjeta financiranja poduzetnika i obrtnika u segmentu malog gospodarstva putem pet jamstvenih programa: “Novi poduzetnici”, “Poljoprivrednici”, “Likvidnost”, “Rast” i “Inovacije”.

Cilj je osiguranje kvalitetne potpore i uvjeta financiranja poduzetnika i obrtnika u segmentu malog gospodarstva putem pet jamstvenih programa: "Novi poduzetnici", "Poljoprivrednici", "Likvidnost", "Rast" i "Inovacije".

Privredna banka Zagreb d.d. (PBZ) i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije (HAMAG Invest) zaključili su sporazum o poslovnoj suradnji, čiji je cilj osiguranje kvalitetne potpore i uvjeta financiranja poduzetnika i obrtnika u segmentu malog gospodarstva, priopćeno je danas iz PBZ-a.

Nakon što su usvojeni novi jamstveni programi kojima se malim i srednjim poduzetnicima olakšava pristup izvorima financiranja te istodobno vrijednost jamstva podiže na razinu prvorazrednog instrumenta osiguranja, HAMAG Invest je započeo suradnju s poslovnim bankama.

Tako su i PBZ i HAMAG INVEST zaključili Sporazum o poslovnoj suradnji čiji je cilj osiguranje kvalitetne potpore i uvjeta financiranja poduzetnika i obrtnika u segmentu malog gospodarstva putem pet jamstvenih programa: “Novi poduzetnici”, “Poljoprivrednici”, “Likvidnost”, “Rast” i “Inovacije”.

Novi jamstveni programi HAMAG Investa obuhvaćaju različite potrebe obrtnika i poduzetnika prilikom financiranja tekućeg poslovanja ili novih projekata ulaganja te im pružaju kvalitetan instrument osiguranja u obliku bezuvjetnog jamstva na prvi poziv, navodi se u priopćenju PBZ-a.

Odobrena jamstva odnose se na osiguranje povrata dijela glavnice kredita koji će PBZ odobravati svojim klijentima – subjektima malog gospodarstva. Važnost jamstava tim je veća ako se uzme u obzir činjenica da su, zbog veće rizičnosti tržišnog okruženja u kojem poduzetnici posluju, u znatnoj mjeri iscrpljeni postojeći kvalitetni instrumenti osiguranja povrata kredita kojima se financiraju novi projekti.

Potpisavši ovaj Sporazum, što je svojevrsni nastavak suradnje Banke s agencijom prethodnicom HAMAG Investa, PBZ svojim klijentima koji nisu u mogućnosti ponuditi adekvatne instrumente osiguranja kredita omogućava povoljnije uvjete financiranja uz snižene kamatne stope i povoljnije naknade.

“U Privrednoj banci Zagreb orijentirani smo ka sustavnom praćenju projekata poticanja malog i srednjeg poduzetništva u Republici Hrvatskoj, a sve u cilju njegova razvoja i povećanja udjela u gospodarstvu. Ovime dodatno želimo pružiti partnersku podršku našim klijentima te dati poticaj njihovom daljnjem poslovanju i kroz ovu suradnju s HAMAG INVEST-om. Prvoklasna jamstva predstavljaju važan doprinos revitalizaciji tržišta i jačanju potražnje malih i srednjih poduzeća za novim kreditima kojima će se financirati novi projekti, a samim tim i otvaranje novih radnih mjesta”, rekao je Siniša Špoljarec, izvršni direktor Sektora za upravljanje prodajom u PBZ-u.

Darko Liović, predsjednik Uprave HAMAG Investa kazao je da jedan od ciljeva HAMAG-a pružanje financijske podrške kvalitetnim projektima kroz koje se utječe na smanjenje nezaposlenosti, povećanje izvoza i gospodarski rast.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.