Philips želi oblikovati budućnost zdravstvene skrbi u središnjoj i istočnoj Europi

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA), svjetski lider u medicinskoj tehnologiji, po prvi puta u središnjoj i istočnoj Europi, predstavlja Philips IntelliSpace Genomics, integriranu platformu precizne medicine koja omogućuje naprednu preciznu dijagnostiku i terapijske programe zdravstvene skrbi.

Philipsov IntelliSpace Genomics sveobuhvatna je platforma precizne medicine, razvijena kao podrška implementaciji i skaliranju programa precizne medicine, temeljenih na obradi velike količine podataka. Rezultat je više od desetljeća istraživanja i razvoja s kliničkim parterima, a nudi integrirane radne procese združene s naprednim analitičkim mogućnostima, podršku kliničkim odlukama temeljenim na genomičkim podacima i alate prilagodbe ispitivanja za patologe, onkologe i istraživače.

Philipsova rješenja precizne medicine pomažu izgraditi kliničku sliku pacijenta i kliničarima nude mogućnost generiranja preciznih medicinskih znanja, kao i njihovo dijeljenje te suradnju na njima, unapređujući suradnju bolnica i njihovih partnera, bilo unutar samih ustanova, bilo u tzv. Cloud tehnologiji.

Kao referentno događanje s područja biomedicine, Philips je odabrao 10. ISABS-ovu konferenciju o forenzičkoj i antropološkoj genetici i predavanja Klinike Mayo o personaliziranoj medicini, koja se održala u Dubrovniku 19. – 24. lipnja. Ove godine ona okuplja više od 500 međunarodno priznatih znanstvenika, profesionalaca s područja zdravstvene skrbi i gospodarstvenika iz više od 40 zemalja koji će podijeliti svoja znanja i zapažanja kao i potaknuti istraživanja, partnerstvo i obrazovanje budućih generacija na području personalizirane i precizne medicine. Predavači dolaze iz mnogih uglednih institucija kao što su Klinika Mayo (Mayo Clinic), Harvardski medicinski fakultet (Harvard Medical School) te MIT (Massachusetts Institute of Technology), a među njima su i tri dobitnika Nobelove nagrade. U sklopu konferencije, Jeroen Tas, Philipsov direktor za inovaciju i strategiju predstavio je Philipsovu viziju digitalnih tehnologija i utjecaja istih na preciznu medicinu dok je dr. sc. Nevenka Dimitrova, direktorica tehnološkog razvoja tvrtke Philips podijelila sa sudionicima najnovija istraživanja i razvojne tehnologije vezane uz IntelliSpace Genomics platformu.

„Posebna je čast biti strateški partner tvrtki koja posljednjih 10 godina u Europi prednjači u broju patenata i koja razumije značaj personalizirane medicine. Ovo smatram ogromnim iskorakom i za hrvatsko zdravstvo jer je, od svih država u regiji, Philips odabrao upravo Specijalnu bolnicu sv. Katarina, europski centar izvrsnosti. Iz današnjih predavanja nobelovaca prof. dr. sc. Ade Yonath (Weizmannov institut za znanost), prof. dr. sc. Roberta Hubera (Institut za biokemiju Max Planck) i prof. dr. sc. Heralda zun Hausena (Sveučilište u Heidelbergu) jasno je da se samo ovakvim partnerstvima mogu napraviti strateški iskoraci u preciznu medicinu, koja predstavlja temelje za medicinu 21. stoljeća. Sretan sam što hrvatsko zdravstvo, u koje duboko vjerujem, čini pionirski iskorak kako bi predvodilo u uvođenju integriranog koncepta personalizirane medicine.“ izjavio je prof. dr. sc. Dragan Primorac, Organizator konferencije i predsjednik organizacijskog odbora.

„Mi u Philipsu želimo učiniti zdravlje osobnim i tome smo potpuno posvećeni. Vjerujemo da možemo pomoći povesti transformaciju zdravstvene skrbi na način koji je prije bio nezamisliv – tako da pacijentima ponudimo bolju i personaliziraniju njegu. 10. ISABS-ova konferencija okupila je neke od najsjajnijih umova s područja precizne medicine i genomike iz cijelog svijeta i ponosni smo što smo njen partner. A u suradnji s našim strateškim partnerom, Specijalnom bolnicom sv. Katarina, vidimo značajnu mogućnost razvoja inovativnih programa precizne medicine u Hrvatskoj. Siguran sam da ćemo tako zajedno utjecati na poboljšanje kvalitete života i stvoriti budućnost zdravstvene skrbi, budućnost koja počinje danas”, rekao je Reinier Schlatmann, izvršni direktor za Philips CEE.

Philipsovo rješenje IntelliSpace Genomics izgrađeno je na platformi Philips HealthSuite, medicinskog ekosustava uređaja, aplikacija i digitalnih alata u tzv. Cloud tehnologiji, koji autonomno surađuju kako bi omogućili personaliziranu integriranu stalnu zdravstvenu njegu.

Trebate li više informacija o Philipsovim genomičkim rješenjima i Philipsu na 10. ISABS-ovoj konferenciji o forenzičkoj i antropološkoj genetici i predavanjima Klinike Mayo o personaliziranoj medicini, posjetite našu stranicu o događanju.

 

Podijeli

Odgovori

Top