Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

PlanRadar predstavio digitalni sustav za sveobuhvatno upravljanje projektnom dokumentacijom

PlanRadar, vodeća europska platforma za digitalnu dokumentaciju i komunikaciju u građevinskoj industriji, upravljanju te gospodarenju nekretninama, najnovijom je nadogradnjom oplemenila svoj sveobuhvatni alat za digitalno rukovođenje projektnom dokumentacijom i nacrtima.

PlanRadar, vodeća europska platforma za digitalnu dokumentaciju i komunikaciju u građevinskoj industriji, upravljanju te gospodarenju nekretninama, najnovijom je nadogradnjom oplemenila svoj sveobuhvatni alat za digitalno rukovođenje projektnom dokumentacijom i nacrtima.

Inteligentna značajka za centralizirano upravljanje tehničkom dokumentacijom stvorena je kao odgovor na želju postojećih korisnika PlanRadara za jednostavnim i intuitivnim načinom upravljanja podacima. Osmišljena da bi timovima koji se nalaze na terenu i u uredu olakšala suradnju, ova značajka nudi jednostavan način praćenja, planiranja, uspoređivanja i dokumentiranja odobrenja kako bi se lakše ušlo u trag neovlaštenim promjenama koje se znaju javiti prilikom revizije. Sve to utkano je u platformu PlanRadar da bi se omogućio jasan uvid u sva odobrenja kojima se mora baratati tijekom realizacije građevinskih i nekretninskih projekata.

Proširivši mogućnosti platforme PlanRadar, ova nadogradnja sistematizirala je pohranu izvještaja, olakšala praćenje različitih verzija dokumenata i općenito međusuradnju projektnih timova, kombinirajući nacrte i elaborate u istom tijeku odobravanja. Korisnici mogu digitalno pohraniti sve podatke o projektu u mape kojima se lako pristupa, detaljno pratiti promjene u građevinskim nacrtima, dijeliti povratne informacije i odobrenja s drugima, a sve to na bazi ažuriranih dokumenata. Također mogu uspoređivati revizije datoteka u stvarnom vremenu. Riječ je o važnoj nadogradnji koja značajno povećava učinkovitost upravljanja projektima.

To nije sve. Poboljšana funkcionalnost platforme PlanRadar, postignuta dodavanjem nove metode za upravljanje dokumentima, znači da se izvještajima i zapisima može jednostavno pristupiti i dijeliti ih, na taj način pomažući korisnicima da uštede vrijeme. Ono što je najvažnije, ovo je novi, centralizirani katalog projektne dokumentacije – sve je pohranjeno u jednostavno pretraživanoj bazi podataka, posebno prilagođenoj građevinskim i nekretninskim projektima. Projektni timovi mogu biti sigurni da su važni dokumenti na sigurnom te da ih je lako pronaći, na taj način osiguravajući da se poslovi obavljaju u skladu s važećim propisima.

Uzimajući u obzir nezaustavljiv razvoj softverskih sustava, značajka za upravljanje dokumentima  osmišljena je u skladu s interoperabilnosti. PlanRadar je stvorio ovu značajku kao samostalno rješenje za pohranu i upravljanje dokumentima, namjenski izgrađeno za profesionalce u građevinskoj industriji i sektoru nekretnina. No, ona se može povezati i s softverskim rješenjima koje korisnici već rabe. Dokumenti iz Sharepoint-a, Dropbox-a i Google Drive-a mogu se ubaciti izravno u PlanRadar, dok direktne integracije omogućuju automatsko dijeljenje dokumenata s drugim softverskim rješenjima. Sučelje koje je jednostavno za korištenje omogućava brz i jednostavan početak rada s platformom.

U konačnici, ova će nova funkcija značajno smanjiti količinu  skupih pogrešaka jer se projektna dokumentacija, promjene i odobrenja odsad mogu pratiti na jednom mjestu, smanjujući potencijalne rizike i preinake uz održavanje dokumentacije kompletnom.

PlanRadarov Co-CEO Ibrahim Imam je izjavio: „U visoko reguliranom svijetu, u kojemu pristup točnim i sveobuhvatnim informacijama nije stvar za diskusiju, naša nova značajka za upravljanje dokumentacijom podržava svakodnevno precizno vladanje podacima tako da se više vremena može koristiti za ključne zadatke, povećanje učinkovitosti, ograničavanje pogrešaka i postizanje boljih rezultata. Najvažnije, ovo poboljšanje pojednostavljuje tijekove rada, osiguravajući besprijekorno upravljanje zapisima i potičući kvalitetnu suradnju kako bi se projektnim timovima omogućilo da grade sa sigurnošću i jasnoćom.“

Kontinuirano radimo na proširenju mogućnosti naše platforme, razvijajući nove alate i usluge u skladu sa zahtjevima naših korisnika. Slušamo ih te nikada ne radimo inovacije koje su same sebi svrha. Primjerice, nedavno smo uveli funkciju QR koda unutar našeg softvera kako bismo odgovorili na korisničke potrebe te im olakšali posao prilikom provođenja inspekcija sustava protupožarne zaštite. Mnogi naši klijenti su nas upozorili na sve veću problematiku vezanu uz usklađenost, osobito oko upravljanja informacijama o imovini. Naša inovacija pruža veću transparentnost, izglađujući sve nepravilnosti u tijekovima rada na projektu.“

Chief Product Officer, Clemens Hammerl, dodaje: „Iako je u principu jednostavno, upravljanje dokumentima može uzrokovati velike probleme, budući da se sastoji od mnogo pokretnih dijelova, a uvjetovano je suradnjom raznih timova. Ova značajka nastoji to promijeniti uspostavom jedinstvenog izvora istine i  jasnog nadzora nad projektima. Nadograđujući bogati portfelj mogućnosti digitalnog rješenja PlanRadar, upravljanje dokumentacijom jamči automatsku dostupnost svih relevantnih informacija projektnim timovima, budući da se podaci ažuriraju u stvarnom vremenu kako bi se tijek rada poboljšao.“

Da biste saznali više o novoj PlanRadar funkciji upravljanja dokumentima, kliknite ovdje.


Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.