Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

PlanRadar prikupio 69 milijuna dolara investicija za digitalizaciju

Novi krug investicija podržat će planove tvrtke PlanRadar u globalnom širenju  i tehnološkom razvoju.

PlanRadar, vodeća europska platforma za digitalnu dokumentaciju i komunikaciju u građevinskoj industriji te tržištu nekretnina, objavio je da je zaključio novu rundu investicija u iznosu od 69 milijuna dolara koju zajedno vode tvrtke Insight Partners i Quadrille Capital. Treća najveća serija B financiranja u austrijskoj povijesti i najveća ikada za B2B tvrtku, također je uključila značajno sudjelovanje postojećeg investitora Cavalary Ventures. Ostali sudionici bili su povratnički investitori Headline, Berliner Volksbank Ventures i aws Gründerfonds te nove investitore Proptech1, Russmedia i GR Capital.

Novi krug investicija podržat će planove tvrtke PlanRadar u globalnom širenju  i tehnološkom razvoju. Predviđeno je otvaranje novih ureda u SAD-u, Australiji, Zaljevskom vijeću za suradnju (GCC), jugoistočnoj Aziji i Latinskoj Americi. Tvrtka će također potaknuti ulaganja u R&D odjel čime će se stvoriti novo tehnološko središte i formirati tim stručnjaka za inovaciju proizvoda koji će stvarati nova tehnološka rješenja za SaaS platformu koja postavlja nove standarde industrije. PlanRadar će ukupno otvoriti preko 200 novih radnih mjesta, gotovo udvostručivši svoj globalni broj zaposlenika u sljedećih 12 mjeseci.

Od pokretanja tvrtke u Beču, 2013. godine, PlanRadar se brzo etablirao kao vodeće europsko PropTech rješenje, s jedinstvenom platformom za sve faze životnog ciklusa projekata u građevinarstvu i nekretninama. U 18 mjeseci od zaključivanja 30 milijuna eura investicija u seriji A financiranja, PlanRadar je zabilježio povećanje prihoda za više od 250% i više nego udvostručio bazu korisnika softvera. Inovativnom softverskom rješenju PlanRadar sada vjeruje 14.500 kupaca, a svakodnevno ga koristi 100.000 profesionalaca u više od 60 zemalja diljem svijeta kako bi se povećala učinkovitost i osigurala visoka kvaliteta projekata.

Brzi rast tvrtke PlanRadar rezultat je predanosti globalnom širenju što je uključivalo predstavljanje softvera na 10 novih tržišta diljem Europe i Rusije od 2020. godine. Raznoliki tim tvrtke od više od 200 zaposlenika pruža usluge korisnicima na više od 20 jezika iz ureda u Zagrebu, Beču, Londonu, Amsterdamu, Moskvi, Parizu, Madridu, Milanu, Varšavi i Bukureštu. Sve veća prisutnost tvrtke na globalnom tržištu, odražava se kroz predanost inovacijama na platformi, uključujući nedavno dodavanjem opcija za izradu izvještaja, integraciju u postojeće IT sustave kao i uvođenje BIM funkcija.

Misija nam je olakšati građevinske radove i upravljanje nekretninama te smo dokazali da postoji ogroman globalni apetit za našu tehnologiju”, rekao je Ibrahim Imam, suosnivač tvrtke PlanRadar i član predstavništva Uprave. “Toliko smo ponosni na sve što je naš tim postigao i zahvalni smo na podršci naših investitora dok donosimo dodatnu vrijednost klijentima na novim tržištima i industrijama.”

Rastom tvrtke PlanRadar u vodeću svjetsku PropTech platformu, transformiramo industriju koja je kroz povijest bila nesklona digitalizaciji,” izjavio je Sander van de Rijdt, suosnivač tvrtke PlanRadari i član predstavništva Uprave. „Dokazujemo da ako korisnicima date intuitivnu platformu koja im olakšava posao i kombinirate je s uslugama podrške zlatnog standarda, onda su oni željni prihvatiti vrhunska rješenja. Stvarno je tako jednostavno.”

“Održivi rast koji je PlanRadar postigao dokaz je njihovog stručnog rada i predanosti. Odmah smo uvidjeli potencijal tvrtke PlanRadar, a njihov tim nas je nastavio impresionirati predanošću rastu broja korisnika, prihoda i talenata,” izjavio je Thomas Krane, izvršni direktor tvrtke Insight Partners. “PropTech sektor spreman je za ogroman rast, a PlanRadar dovodi globalnu građevinsku industriju i industriju nekretnina u digitalnu budućnost.”

”Tim tvrtke PlanRadar identificirao je potrebu korisnika kada je softver predstavljen 2013. i iskoristili veliko razumijevanje i uvide u industriju kako bi postali istinski lideri na tržištu”, rekao je Brice Delome, partner u tvrtki Quadrille Capital. “Oduševljeni smo što ćemo nastaviti poticati brzi rast tvrtke PlanRadar i pridružiti se grupi investitora. Izuzetno smo impresionirani tehnologijom, timom i načinom na koji tvrtka pomaže u digitalizaciji građevinske industrije i sektora nekretnina. Sada se radujemo što ćemo podržati globalnu širenje tvrtke koja je u tijeku.”


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.