Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Plivi nagrada za najbolji investicijski projekt u istočnoj Europi

Pliva Hrvatska, članica izraelske Teva grupe, osvojila je na jednoj od najvećih svjetskih investicijskih konferencija u Dubaiju nagradu za najbolji investicijski projekt u istočnoj Europi.

Pliva Hrvatska, članica izraelske Teva grupe, osvojila je na jednoj od najvećih svjetskih investicijskih konferencija u Dubaiju nagradu za najbolji investicijski projekt u istočnoj Europi.

Pliva Hrvatska, uz podršku hrvatskog Ministarstva gospodarstva i Agencije za investicije i konkurentnost, osvojila je nagradu za najbolji investicijski projekt u vrlo jakoj konkurenciji zemalja, kao što su Poljska, Češka, Slovačka, Turska i Srbija/Vojvodina.

„Ovo je još jedna potvrda da u Hrvatskoj postoje znanja i sposobnosti da uspješno konkuriramo na najzahtjevnijim svjetskim tržištima. Vjerujem da će ovo biti dodatni poticaj i drugima u okruženju da prepoznaju stručnost i profesionalnost u Hrvatskoj”, istaknuo je predsjednik Uprave Plive Tihomir Orešković.

U protekle dvije godine Pliva je investirala oko 200 milijuna dolara u nove proizvodne pogone u Savskom Marofu i Zagrebu. To je jedan od najvećih investicijskih ciklusa u povijesti ove kompanije i jedno od najvećih privatnih ulaganja u Hrvatskoj u posljednje dvije godine.

Investicija će rezultirati značajnim povećanjem proizvodnje gotovih oblika lijekova i aktivnih farmaceutskih supstancija, porastom izvoza, ali i čistijom proizvodnjom i novim zapošljavanjem, navode iz Plive.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak kazao je povodom nagrade Plivi da je neosporno da je danas lakše investirati u Hrvatsku u odnosu na samo godinu dana ranije.

„Osim što samo promijenili zakonodavni okvir, imamo poticaje i olakšice za ulagače, ali što je još i važnije – promijenili smo i investicijsko okruženje te konkurentnost zemlje. Na sve moguće načine želimo dokazati koliko nam je važna proizvodnja, izvoz i svako novo radno mjesto, a posebno ona u visokotehnološkoj proizvodnji“, izjavio je ministar Vrdoljak.

Dodjela nagrada održala se u sklopu jedne od najvećih svjetskih investicijskih konferencija Annual Investment Meeting (AIM), koja se pod visokim pokroviteljstvom šeika Mohammeda Bin Rashida Al Maktouma, premijera i potpredsjednika Ujedinjenih arapskih emirata te vladara Dubaija, održava od 8. do 10. travnja ove godine u Dubaiju.

Na AIM-u je 2013. godine po prvi puta organizirana dodjela nagrada za najbolja izravna strana ulaganja. One se dodjeljuju nacionalnim agencijama za privlačenje investicija s ciljem promicanja doprinosa navedenih agencija u gospodarskom razvoju svojih zemalja.

Nagrade se dodjeljuju u 6 kategorija razvrstanih po sljedećim geografskim regijama: Afrika, Bliski istok i Sjeverna Afrika, Azija, Latinska Amerika, Središnja Amerika te Istočna Europa.

Investicijski projekti na natječaj su se mogli prijaviti isključivo na poziv organizatora, koji je unaprijed analizirao cijelo globalno tržište te velike investicijske projekte koji su se realizirali ili su započeli s realizacijom u 2013. godini. Nakon ulaska u uži izbor zemalja i na sam poziv organizatora, Agencija za investicije i konkurentnost prijavila je projekt Plive Hrvatska, na kojem je uspješno surađivala.

Stručni ocjenjivački sud od 10 međunarodno priznatih stručnjaka iz područja izravnih stranih ulaganja vrednovao je projekte po kriterijima visine investicije, broja ukupno novozaposlenih, izvoza, supstitucije uvoza, lokalnog utjecaja investicije, održivog razvoja te ekološki odgovornog poslovanja.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.