Plomin C gradit će se pet godina, do 2017. godine

Plomin C gradit će se pet godina, do 2017. godine

Gornja granica za izgradnju termoelektrane Plomin C je pet godina pa možemo očekivati da će biti izgrađena 2016. godine ili vjerojatnije 2017., poručio je danas prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić u saborskom aktualnom prijepodnevu.

“To je najveća investicija u povijesti ove zemlje”, istaknuo je Čačić u odgovoru na pitanje zastupnika bošnjačke manjine Nedžada Hodžića kako procjenjuje dinamiku izgradnje Plomina C.

Čačić je kazao kako se ukupna vrijednost te investicije procjenjuje na jednu milijardu eura, od čega na uži segment otpada 800 tisuća eura.

Za kraj rujna najavio je završetak odabira četiri tvrtke-ponuđača između njih sedam koje su od 70 prijavljenih zadovoljile kriterije, a kao jedan od glavnih kriterija naveo je “ročnost”, sve kako bi Hrvatska što prije smanjila uvoz.

“Jedan od važnih faktora je ročnost jer nam je važno što prije za dva i pol puta smanjiti uvoz”, poručio je.

Do polovice ožujka iduće godine, rekao je Čačić, odabrat će se jedan od četiri ponuđača, a do 1. travnja očekuje potpisivanje ugovora, te potom i početak radova.

“Tri godine je donja granica, pet godina gornja, tako da sredinom 2013. godine odabrani partner počinje raditi”, istaknuo je.

Čačić je naglasio kako se završetak radova očekuje 2016., odnosno vjerojatnije u 2017. godini.

Podijeli

Odgovori

Top