Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Počela regionalna konferencija „Poveži se regionalno – usavršavaj se individualno“

Dvodnevna regionalna konferencija, koja će omogućiti državnim službenicima u Srbiji da, zahvaljujući iskustvima regionalnih i međunarodnih stručnjaka, unaprijede komunikacijske i digitalne vještine i znanja, svečano je otvorena u prostorijama Nacionalne Akademije za javnu upravu u Beogradu. 

Dvodnevna regionalna konferencija, koja će omogućiti državnim službenicima u Srbiji da, zahvaljujući iskustvima regionalnih i međunarodnih stručnjaka, unaprijede komunikacijske i digitalne vještine i znanja, svečano je otvorena u prostorijama Nacionalne Akademije za javnu upravu u Beogradu. 

Pod sloganom „Poveži se regionalno – usavršavaj se individualno“, konferenciju organiziraju Nacionalna akademija za javnu upravu (NAJU) i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Srbiji, kako bi daljnjim usavršavanjem službenika u javnoj upravi doprinjeli pružanju boljih usluga građanima.

Konferenciju je otvorio Dejan Miletić, v.d. direktora NAJU:

„Modernizacija javne uprave predstavlja izuzetno značajnu temu u suvremenom, informatičkom dobu gdje se društvo znanja formira na jedan poseban način. Ključni pokretač razvoja, prije svega, je upravo dostupnost i dijeljenje informacija. Ova konferencija je organizirana s ciljem da problematizira i rasvijetli dvije podjednako opširne i značajne teme. Vrlo je važna i regionalna dimenzija konferencije, zahvaljujući kojoj sa eminentnim stručnjacima iz regije i inozemstva možemo da razmijenimo određena iskustva i pojačamo naše veze čak i u ovim izazovnim vremenima.

Karin McDonald, direktorica Odjela za razvojnu suradnju Švedske agencije za međunarodni razvoj i suradnju istaknula je da Švedska pruža podršku Srbiji na njenom putu prema Europskoj uniji.

„U okviru tog puta, Švedska pruža podršku kako na ekonomskom, tako i na institucionalnom razvoju, a državna uprava je bitan dio za taj institucionalni razvoj. Nacionalna akademija za javnu upravu ima ključnu ulogu u prenošenju znanja i vještine, koje trebaju imati državni službenici “.

Francine Pickup, stalna predstavnica Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Srbiji na otvaranju konferencije je istaknula:

„Ubrzana digitalizacija i složeni društveni problemi, poput pandemije COVID-19, zahtjevaju od državnih službenika da se konstantno usavršavaju, posebno kada je riječ o korištenju novih tehnologija. Zahvaljujući podršci Vlade Švedske, UNDP je razvio 4 inovativne online obuke, koje će omogućiti državnim službenicima da unaprijede svoja znanja i vještine, kako bi pružali bolje usluge građanima i privredi. Na taj način pomažemo rad Nacionalne akademije za javnu upravu i doprinosimo modernizaciji javne uprave u Srbiji“.

Na otvaranju konferencije govorila je i Marija Obradović, ministrica državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije.

„Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave godinama predano radi na modernizaciji i reformi javne uprave, ali je najvažnije da sve što smo postigli približimo građanima i privredi. Od načina na koji s njima komuniciramo reformski proces zavisi i uspješnost reformi. Digitalizacija je najvidljivija promjena u javnoj upravi. Rijetki su koji nisu čuli za E, eBeba, eUpis u vrtić, ePortal, eGrađanin. Država je uspjela da krajnje korisnike zainteresira za ovakav oblik komunikacije, a za potrebe stručnog usavršavanja samih državnih službenika kreirali smo eObuke, zbog čega je i osnovana naša Nacionalna akademija za javnu upravu“.

Tijekom dva dana trajanja konferencije bit će održano pet panela i šest radionica. Na panelima će više od 20 visokih predstavnika i predstavnica vlada Srbije, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, kao i stručnjaci iz Europske Unije i Velike Britanije, podijeliti iskustva o izazovima, ali i primjere dobre prakse iz područja komunikacije i pružanja digitalnih usluga.

Paneli i radionice će se održavati online tijekom dva dana konferencije. Svi zainteresirani mogu ih pratiti, nakon što se registriraju putem linka: https://bit.ly/PrijaveZaKonferenciju.

Konferencija se održava u okviru projekta „Obuka za državnu službu za 21. stoljeće u Republici Srbiji“, koji provodi Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), u partnerstvu sa Nacionalnom akademijom za javnu upravu, uz podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj i suradnju (SIDA). Cilj ove inicijative je stvaranje efikasne i profesionalne javne uprave kroz jačanje vještina i znanja rukovodećeg kadra i državnih službenika u javnim institucijama na nacionalnom i lokalnom nivou.

Svi zainteresirani mogu pratiti događaj nakon što se registriraju putem linka: https://bit.ly/PrijaveZaKonferenciju.

Pročitajte još:

Lifestyle

Uspješni ljudi svjesni su da je početak radnog tjedna dinamičan i pun nepredvidivih događaja, prepun opterećenja, intenzivne komunikacije i općenito, kaosa.

Ljudski resursi

U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan.

Lifestyle

Posla ima previše, plaće su manje, otkazi su postali kao dobar dan, a tenzije zbog situacije, k tome dodajte i globalnu situaciju pandemije, neminovne...

Novosti

Najveća odluka koju kompanija donosi upravo ona o imenovanju menadžera.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.