Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Počela rekonstrukcija kolodvora Sisak i izgradnja nathodnika u Sisak-Capragu

Hrvatske željeznice (HŽ) počele su rekonstrukciju kolodvora Sisak, vrijednu 40 milijuna kuna, te izgradnju nathodnika u kolodvoru Sisak-Caprag u vrijednosti šest milijuna kuna, izvijestio je HŽ.

Hrvatske željeznice (HŽ) počele su rekonstrukciju kolodvora Sisak, vrijednu 40 milijuna kuna, te izgradnju nathodnika u kolodvoru Sisak-Caprag u vrijednosti šest milijuna kuna, izvijestio je HŽ.

Na kolodvoru Sisak bit će remontirana tri kolosijeka i pješački prijelaz, izgrađene odvodnje i drenaže te otočni peron s nadstrešnicom, rasvjetom, pristupnim stubištem i dizalom na mjestu sadašnjeg trećeg kolosijeka. Ruši se postojeći bočni peron uz kolodvorsku zgradu i postojeća armiranobetonska nadstrešnica, a umjesto nje bit će sagrađena nova čelična nadstrešnica s rasvjetom. Završetak radova planiran je za kraj 2014. godine.

Izgradnjom željezničkog nathodnika (pasarele) u Sisak Capragu bit će osigurana kvalitetna i sigurna komunikacija kao i funkcionalno i moderno rješenje povezivanja dvaju dijelova grada te veza između kolodvora i industrijske zone sa stambeno-trgovačkom zonom grada. Radovi bi trebali biti završeni do početka listopada ove godine.

Osim rekonstrukcije kolodvora Sisak i izgradnje nathodnika u Sisak – Capragu ove godine na sisačkom prometnom pravcu planiran je niz remonta i drugih radova usmjerenih poboljšanju kvalitete željezničke infrastrukture.

Tako je na pruzi Zagreb-Sisak u tijeku remont pruge između zagrebačkog Glavnoga kolodvora i kolodvora Zagreb-Klara, a za srpanj se planira remont dionice između Turopolja i Velike Gorice. Uskoro se raspisuje natječaj za izradu idejnoga projekta za obnovu pruge Sisak-Petrinja, u postupku je izbor izvođača radova za izradu projekta rekonstrukcije pruge Sisak-Caprag-Novska, a planirana je i obnova nekoliko tunela, izvijestili su iz HŽ-a.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.