Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Počela rekonstrukcija kolodvora Sisak i izgradnja nathodnika u Sisak-Capragu

Hrvatske željeznice (HŽ) počele su rekonstrukciju kolodvora Sisak, vrijednu 40 milijuna kuna, te izgradnju nathodnika u kolodvoru Sisak-Caprag u vrijednosti šest milijuna kuna, izvijestio je HŽ.

Hrvatske željeznice (HŽ) počele su rekonstrukciju kolodvora Sisak, vrijednu 40 milijuna kuna, te izgradnju nathodnika u kolodvoru Sisak-Caprag u vrijednosti šest milijuna kuna, izvijestio je HŽ.

Na kolodvoru Sisak bit će remontirana tri kolosijeka i pješački prijelaz, izgrađene odvodnje i drenaže te otočni peron s nadstrešnicom, rasvjetom, pristupnim stubištem i dizalom na mjestu sadašnjeg trećeg kolosijeka. Ruši se postojeći bočni peron uz kolodvorsku zgradu i postojeća armiranobetonska nadstrešnica, a umjesto nje bit će sagrađena nova čelična nadstrešnica s rasvjetom. Završetak radova planiran je za kraj 2014. godine.

Izgradnjom željezničkog nathodnika (pasarele) u Sisak Capragu bit će osigurana kvalitetna i sigurna komunikacija kao i funkcionalno i moderno rješenje povezivanja dvaju dijelova grada te veza između kolodvora i industrijske zone sa stambeno-trgovačkom zonom grada. Radovi bi trebali biti završeni do početka listopada ove godine.

Osim rekonstrukcije kolodvora Sisak i izgradnje nathodnika u Sisak – Capragu ove godine na sisačkom prometnom pravcu planiran je niz remonta i drugih radova usmjerenih poboljšanju kvalitete željezničke infrastrukture.

Tako je na pruzi Zagreb-Sisak u tijeku remont pruge između zagrebačkog Glavnoga kolodvora i kolodvora Zagreb-Klara, a za srpanj se planira remont dionice između Turopolja i Velike Gorice. Uskoro se raspisuje natječaj za izradu idejnoga projekta za obnovu pruge Sisak-Petrinja, u postupku je izbor izvođača radova za izradu projekta rekonstrukcije pruge Sisak-Caprag-Novska, a planirana je i obnova nekoliko tunela, izvijestili su iz HŽ-a.

Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Mnogi početak kalendarske godine doživljavaju kao vrijeme za ‘novi početak’. Koje važne novogodišnje odluke građani donose te jesu im se ostvarile želje u godini...

Novosti

Sjednica je bila zatvorena za javnost uz objašnjenje da su neka područja o kojima se raspravlja označena kao poslovna tajna.

Novosti

Zaposleni u javnim poduzećima primat će plaće koje zarade, kao u svakoj drugoj kompaniji, a država će pomoći u dizanju konkurentnosti na druge načine,...

Novosti

Sindikalci su ponovili da nisu protiv restrukturiranja, već žele da se ono što prije provede, bez obzira kakvo bilo rješenje za HŽ Cargo. To...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.