Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Početkom 2016. Zagreb će imati Regionalni centar za edukaciju poduzetnika [VIDEO]

Sredinom ove godine bit će raspisan natječaj za izgradnju Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija zemalja jugoistočne Europe (SEECEL) u zagrebačkom naselju Kajzerica, vrijedan 30 milijuna eura, a koji bi svoja vrata trebao otvoriti početkom 2016. godine, najavio je danas ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

Sredinom ove godine bit će raspisan natječaj za izgradnju Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija zemalja jugoistočne Europe (SEECEL) u zagrebačkom naselju Kajzerica, vrijedan 30 milijuna eura, a koji bi svoja vrata trebao otvoriti početkom 2016. godine, najavio je danas ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

Današnjim predstavljanjem zgrade SEECEL-a završen je projekt u sklopu kojeg je od veljače 2012. godine konzorcij konzultantskih tvrtki COWI i IPF Ministarstvu poduzetništva i obrta i SEECEL-u pružio tehničku pomoć u pripremi studije izvedivosti, izrade idejnog rješenja, glavnog projekta te natječajne dokumentacije za poslove građenja i nadzora građenja zgrade.

Projekt je financiran s 1,6 milijuna kuna od strane Europske unije kroz financijski paket osiguran unutar Okvira za investicije na Zapadnom Balkanu (WBIF), koji je osigurala Europska investicijska banka. Ministarstvo je snosilo troškove javnog natječaja za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja, koje je u lipnju 2013. provelo Društvo arhitekata Zagreba, a na kojem je odabrano rješenje arhitekta Igora Franića iz zagrebačkog Studija za arhitekturu.

Natječaj za izgradnju trebao bi biti raspisan do srpnja ove godine, a sa izgradnjom bi se trebalo započeti krajem ove godine. Centar bi, u građevinskom smislu, trebao biti dovršen do kraja 2015. godine, a početkom 2016. trebao bi započeti s radom, najavio je Maras.

[infopunkt 8061 3]

Zemljište za centar na Kajzerici, nadomak kompleksa Zagrebačkog velesajma, veličine je 13 tisuća četvornih metara, a ustupio ga je Grad Zagreb. Veličina zgrade je pak predviđena na 14,5 tisuća četvornih metara, a trebala bi obuhvaćati centar za učenje i usavršavanje, centar stručnosti i izvrsnosti, uredske prostorije, 45 smještajnih jedinica, restoran, dvorane za sastanke, inovacijski park i parkiralište.

Cijena izgradnje i opremanja centra, rekao je Maras, iznosi 30 milijuna eura, od čega će Hrvatska financirati 4,5 milijuna eura, kroz zajam Europske investicijske banke, kao partnerske institucije u ovom projektu, a za ostatak će se aplicirati i za sredstva iz strukturnih i investicijskih fondova EU.

[infopunkt 8061 2]

Korisnici objekta bit će sve zemlje članice SEECEL-a, dakle uz Hrvatsku i Albanija, BiH, Kosovo, Makedonija, Crna Gora, Srbija i Turska, a pregovara se i o priključivanju Ukrajine i Moldavije.

Program SEECEL orijentiran je usklađivanju politika i praksi cjeloživotnog učenja o poduzetništvu s onima u EU u kontekstu gospodarstava temeljenih na znanju te jačanju malih i srednjih poduzeća s ciljem podizanja njihove konkurentnosti u jugoistočnoj Europi.

Prema riječima ravnateljice SEECEL-a Efke Heder, interes EU za ovaj projekt postoji, što je razvidno i iz triju europskih nagrada dodijeljenih projektu SEECEL-a, kao i iz činjenice da je učenje za poduzetništvo kakvo promiče SEECEL, uvršteno u strategiju EU do 2020. godine. Do te godine Heder očekuje da će se SEECEL program rašiti na sve zemlje članice Unije.

[infopunkt 8061 5]


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.