Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

“Podravka u restrukturiranju, treba nam prolongiranje obveza do tri godine”

Predsjednik Nadzornog odbora Podravke Ljubo Jurčić izjavio je danas kako u naredna dva tjedna očekuje da će imati “čistu sliku otvorenih stavki” u Podravci, ali nije siguran da će uspjeti do kraja pročistiti sadržaj tih stavki.

Predsjednik Nadzornog odbora Podravke Ljubo Jurčić izjavio je danas kako u naredna dva tjedna očekuje da će imati "čistu sliku otvorenih stavki" u Podravci, ali nije siguran da će uspjeti do kraja pročistiti sadržaj tih stavki.

Pozvane su banke da kažu što imaju otvoreno s Podravkom direktno ili indirektno, dobavljači, svi zainteresirani, tako da ću u naredna dva tjedna imati čistu sliku otvorenih stavki, a sadržaj tih stavki nisam siguran da će se uspjeti do kraja pročistiti – je li depozit depozit, je li transakcija baš onakva kakva je prijavljena, rekao je Jurčić odgovarajući danas na pitanja novinara nakon sudjelovanja na Prvom simpoziju o zelenoj gradnji u Hrvatskoj.

Sporne transakcije oštetile su sve u Podravci

– Nikoga ne optužujem i nikome ne vjerujem, – rekao je Jurčić i poručio da je najvažnija transparentnost kako bi se “zečevi istjerali iz rupe”.
Jurčić kaže i kako će posljedice svih sumnjivih transakcija u Podravci biti i to da radnici u budućnosti neće imati plaću onoliku koliku bi mogli, dioničari neće imati onu vrijednost dionice koju bi mogli, država neće imati onoliki prihod koji bi mogla imati da nije bilo tih transakcija.

Znači, gubitnici su i vlasnici, radnici te lokalna i središnja država zbog gubitka prihoda po osnovi poslovanja koje će zbog toga biti izgubljeno, rekao je.

Do boljih rezultata štednjom

Jurčić ne očekuju da bi se prihodi mogli nešto značajnije povećati, ali prostor vidi u troškovima koji nisu vezani za osnovno poslovanje i koji se mogu smanjiti.

Time će se stvorit prostora da financijske institucije prihvate plan financijskog restrukturiranja, istaknuo je i objasnio da bi to značilo prolongiranje obveza koje sljedeće godine dospijevaju u velikim iznosima na dvije, maksimum tri godine.

Više na Business.hr

Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

Kao menadžer ste svjesni da morate imati sretne i motivirane radnike da bi postigli najbolje rezultate.

Financije

Financijske institucije troše i do 30% godišnjih proračuna na programe uvođenja promjena, ali nemaju koristi od toga.

Ljudski resursi

Analizom cjelokupnog tržišta rada, uzimajući u obzir ukupan broj objavljenih oglasa za posao u prvoj polovici godine, primjetan je osjetan pad potražnje za radnom...

Edukacija

U praksi se uvijek pokaže da kandidat koji se poklapa s vrijednostima i vizijom tvrtke iskače od drugih kandidata. Uspješni poduzetnici shvaćaju da su...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.