Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Poduzetnici započnite s izvozom jer Kanada otvara tržište za vas

Robna razmjena između Hrvatske i Kanade u prošloj je godini iznosila 137,6 milijuna američkih dolara pri čemu je u Kanadu izvezeno robe za 68,7 milijuna dolara, dok je uvoz iz te zemlje iznosio 68,8 milijuna dolara

Robna razmjena između Hrvatske i Kanade u prošloj je godini iznosila 137,6 milijuna američkih dolara pri čemu je u Kanadu izvezeno robe za 68,7 milijuna dolara, dok je uvoz iz te zemlje iznosio 68,8 milijuna dolara

Postoje značajni potencijali i mogućnosti za unapređenje i povećanje poslovne suradnje između Hrvatske i Kanade, posebice u naftnom sektoru, energetici, elektroindustriji, drvnoj, prehrambenoj industriji, turizmu, istaknuto je danas u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) na seminaru “Kako poslovati s Kanadom”.

Seminar su organizirali HGK, kanadsko veleposlanstvo u Hrvatskoj i Kanadsko-hrvatska poslovna mreža u cilju informiranja tvrtki zainteresiranih za suradnju s tom zemljom.

Bilateralni odnosi dvije zemlje vrlo su dobri, a u gospodarskom smislu nisu dovoljno iskorišteni iako za to postoje značajni potencijali, kazala je potpredsjednica HGK za gospodarstvo, europske integracije i pitanja EU Vesna Trnokop Tanta napominjući kako u jačanju gospodarske suradnje važnu ulogu treba imati i hrvatska dijaspora.

Kao područja moguće suradnje navela je energetku, infrastrukturne projekte, drvnu industriju, turizam i naftni sektor.

Važnost jačanja gospodarske suradnje istaknuli su i veleposlanica Kanade u Hrvatskoj Louise Larocque i pomoćnik ministrice vanjskih i europskih poslova Nebojša Koharović.

Larocque je kazala kako je Kanada otvorena za poslovanje s drugim zemljama te je pozvala hrvatske tvrtke da iskoriste mogućnost poslovanja na tom tržištu.

Koharović je istaknuo kako Hrvatska i Kanada imaju mogućnost jačanja gospodarske suradnje i tu važnu ulogu može odigrati hrvatska dijaspora.

Na seminaru je rečeno kako je Kanada jedno od vodećih svjetskih gospodarstava, uspješno je prebrodila financijsku krizu, među vodećim je zemljama po uvjetima poslovanja, ima čvrst bankarski sektor, potiče inovacije.

Mogućnosti suradnje u smislu kanadskih ulaganja u Hrvatskoj postoje u naftnom sektoru, infrastrukturi, energetici, turizmu, prehrambenoj i drvnoj industriji, dok bi hrvatske tvrtke na tržište Kanade mogle plasirati prehrambene proizvode, dijelove za termoelektrane, dijelove za auto industriju, strojeve za obradu metala, proizvode drvne industrije.

Robna razmjena između Hrvatske i Kanade u prošloj je godini iznosila 137,6 milijuna američkih dolara pri čemu je u Kanadu izvezeno robe za 68,7 milijuna dolara, dok je uvoz iz te zemlje iznosio 68,8 milijuna dolara.

Napisao

Pročitajte još:

Poduzeća

I da, uspješno mlado poduzetništvo postoji i u Hrvatskoj. Pokazuju to i brojke Wespa Spaces coworking i uredskih prostora u Zagrebu.

Lifestyle

U pokretanju vlastitog posla, novi poduzetnici prvo se zapitaju gdje pribaviti novac, a jednom kada je ta prepreka riješena, ostaje pitanje koje su to...

Edukacija

Klub Alpbach Hrvatska je raspisao natječaj za dodjelu stipendija za prestižni Europski Forum Alpbach.

Novosti

Na Seafood Global Expo sajmu sudjeluje više od 1.500 izlagača iz 76 svjetskih zemalja, a hrvatski brand Panona Mare jedan je od tek 5...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.