Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Pogledajte što ste plaćali menadžerima [VIDEO]

Uz plaću od 15-tak tisuća kuna bez ograničenja su plaćani troškovi službenog automobila, mobitela, stručnog usavršavanja. Nakon otkaza ide otpremnina od 200-tinjak tisuća kuna, a i dalje mu se plaća privatno životno osiguranje

Uz plaću od 15-tak tisuća kuna bez ograničenja su plaćani troškovi službenog automobila, mobitela, stručnog usavršavanja. Nakon otkaza ide otpremnina od 200-tinjak tisuća kuna, a i dalje mu se plaća privatno životno osiguranje

Milijuni kuna i ove su godine, baš kao i prethodnih, isplaćeni menadžerima u državnim tvrtkama. U većini njih poslovanje je bilo u minusu, obilježeno aferama. Ali menadžerski ugovori bili su sjajni, i tako godinama, piše dnevnik.hr.

Damir Mihanović odrekao se 2 milijuna kuna otpremnine koja mu pripada po ugovoru zbog uručenog otkaza u Croatia osiguranju.

“Ja sam tim potezom poslao jednu poruku. Ovaj postojeći sustav nije se pokazao dobar i menadžeri nisu bili mjereni, njihov rad nije bio mjeren”, kaže Mihanović.

Nije mjeren rad ni Mihanovićeva šefa Hrvoja Vojkovića, no ipak će dobiti rekordnu otpremninu od 7 i pol milijuna kuna. Primjerak ugovora ravnatelja jedne Agencije otkriva široku ruku bivših vlada prema menadžerima.

Uz plaću od 15-tak tisuća kuna bez ograničenja su plaćani troškovi službenog automobila, mobitela, stručnog usavršavanja. Nakon otkaza ide otpremnina od 200-tinjak tisuća kuna, a i dalje mu se plaća privatno životno osiguranje.

Iz Vlade poručuju da zato nije bilo velike čistke menadžera. ‘Jedan od razloga sporije promjene je i to da se izbjegnu prevelike otpremnine koje dolaze po starim ugovorima. Od 69 javnih poduzeća Vlada je smijenila 36 Uprava s 85 pojedinaca. Lakše je bilo s Nadzornim odborima pa je zamijenjeno njih 62 s 231 pojedincem. Otpremnina za njih nema’, kaže Mladen Pejnović predstojnik državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.

Vlada Kukuriku koalicije odlučila je srezati ovakve zlatne padobrane pomoću kojih su menadžeri iskakali iz državnih poduzeća uz izdašne naknade. A i za bonuse će se morati odsada više potruditi. Tek onaj menadžer koji svojoj tvrtki priskrbi milijunske dobiti može računati na 200-tinjak tisuća kuna bonusa.

Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

Prema podacima servisa MojaPlaća, u 2022. godine prosječna mjesečna neto plaća (s uključenim dodacima na plaću) u Hrvatskoj je iznosila 7.522 kune (998 eura), što je 5% više...

Ljudski resursi

Iako su prošle godine na prvom mjestu faktora kojima se vodimo kod odabira novog posla bili međuljudski odnosi, ove je godine inflacija očito odradila...

Ljudski resursi

Prema anketi, većina zaposlenih u Hrvatskoj svoj posao obavlja u okolinama koje, službeno ili prešutno, brane javno komentiranje plaća među zaposlenicima.

Novosti

Bruto i neto plaća pojmovi su koje vezujemo uz plaće radnika.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.