Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Pogreške koje ubijaju moral svakog zaposlenika

Razmišljali vi o njima ili ne, pojedini će postupci ubiti motivaciju vaših zaposlenika i pokopati njihov moral.

ured
pixabay.com

Kako biste izbjegli nezdravo radno okruženje, portal Inc. donosi pet najčešćih pogrešaka koje će dokrajčiti moral i želju za rad svakog zaposlenika:

1. Stvaranje natjecateljskog okruženja

Možda vam se stvaranje internog konkurentnog okruženja čini kao dobra ideja, ali budite sigurni, netko će se u takvoj situaciji postaviti neprijateljski prema vama, pobjedniku i kompaniji. Umjesto toga pokušajte pred svoj tim stavljati zadatke u kojima nitko ne gubi.

2. Ignoriranje želja i potreba zaposlenika

Što više saznanja imate o motivaciji vaših zaposlenika, to će oni poslu pristupati s više entuzijazmu. Čak i ako im ne možete ponuditi posao koji će u potpunosti zadovoljiti njihove želje, uvijek postoji način kako inkorporirati ono što vole u ono što rade.

3. Zanemarivanje onih koji dobro obavljaju svoj posao

Jesti li ikada sami sebi rekli: “On je tako dobar u onom što radi da si ne mogu priuštiti unaprijediti ga?” Ako je odgovor potvrdan, počnite razmišljati kako takav pojedinac može pomoći ostalim zaposlenicima jer ćete ga u protivnom izgubiti.

4. Nagrađivanje hvalisavaca

Postoje zaposlenici kojim samopromocija nije jača strana, te se ne hvale neprestano, no to nije razlog da ne nagradite njihov trud ako su to zaista zaslužili.

5. Zaposlenici ne vide širu sliku

Većina zaposlenika želi svojim radom doprinijeti razvoju tvrtke u kojoj rade. Posao lidera je da im pokažu kako u tome uspjeti te pokazati im put na kraju kojeg se krije uspjeh.

Pročitajte još:

Novosti

Svaki poslodavac želi zadovoljnog i motiviranog zaposlenika koji će svojim radom pridonositi boljitku tvrtke i koji će dugi niz godina biti prisutan u organizaciji,...

Marketing i prodaja

Jačanjem brenda iznutra postižete dvostruku reklamu.

Ljudski resursi

Kao menadžer ste svjesni da morate imati sretne i motivirane radnike da bi postigli najbolje rezultate.

Novosti

Ovi savjeti mogli bi vam pomoći da ne izgubite motivaciju već da ju održite.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.