Pokrenut projekt “Financijsko i pravno opismenjavanje”

U ponedjeljak 11. svibnja 2020. pod parolom “Klikom do znanja” studentska udruga Meritokrat pokrenula je projekt Financijsko i pravno opismenjavanje koji putem edukativnih članaka i popratnih animiranih videa, na jednostavan i razumljiv način objašnjava pojmove iz područja prava i financija.

Ideja projekta Financijsko i pravno opismenjavanje, ili skraćeno FIPO, je da se svake godine obrađuje druga pravna, odnosno financijska grana, te se postepeno nadograđuje. U prvoj seriji članaka i edukativnih videa obrađuje se temelj svega – ustavno prava!

Od 11. svibnja do 22. lipnja svakog ponedjeljka objavljivat će se videi i članci koji obrađuju teme kao što su: referendum, Predsjednik, Vlada i Sabor Republike Hrvatske, Ustavni sud i brojne druge, a sve s ciljem da se širem građanstvu približe pravni i financijski pojmovi s kojima se susreću svakodnevno. Prvi u nizu od sedam članaka i edukativnih videa pod nazivom “Što je to ustav?” dostupan je na web stranici, Facebook i YouTube profilu udruge gdje će biti moguće pronaći i svaki idući.

Kome je namijenjen projekt?

Projekt Financijsko i pravno opismenjavanje namijenjen je svakome! Sadržaj svakog članka i popratnog edukativnog videa jednako je pristupačan svim generacijama kako bi svaka zainteresirana osoba mogla nešto naučiti.

Upravo oko ideje projekta Financijsko i pravno opismenjavanje prije dvije godine osnovana je studentska udruga Meritokrat koja djeluje na Pravnom fakultetu u Zagrebu, a iza svakog članka i videa stoje studenti i članovi udruge!

Sve zainteresirane pozivamo da prate i pročitaju članke te pogledaju edukativne videe!

Podijeli

Odgovori

Top