Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Pola stanovnika Švicarske mijenja posao svake godine

U istraživanju su muškarci bili znatno brojniji među onima koji su potražili bolje plaćeni posao (12 posto), u odnosu na žene (8%).

U istraživanju su muškarci bili znatno brojniji među onima koji su potražili bolje plaćeni posao (12 posto), u odnosu na žene (8%).

Posljednje istraživanje tržišta rada pokazalo je da se Švicarska nalazi iznad svjetskog prosjeka u vezi sa učestalošću promjene posla, piše oslobodjenje.ba, a prenosi business.hr.

Tako je prema studiji investicijske kompanije Kelly Services, u 2012. svaki drugi zaposleni u Švicarskoj napustio postojeće radno mjesto i pronašao drugi posao.

Švicarska se prošle godine po intenzitetu promjene posla našla iznad svjetskog prosjeka koji iznosi 47 posto.

Prema navedenom istraživanju, 56 posto ispitanika u Švicarskoj tvrdi da je potražilo bolji posao na tržištu rada u toku prošle godine iako su bili zadovoljni uvjetima koje je nudio njihov prethodni poslodavac.

Glavni motivi za promjenu posla u toj zemlji bili su mogućnost postizanja bolje ravnoteže između profesionalnog i privatnog života (16 posto), veća zanimljivost posla (14 posto) i profesionalno usavršavanje (12 posto).

Također, u istraživanju su muškarci znatno brojniji među onima koji su potražili bolje plaćeni posao (12 posto), u odnosu na žene (8%).

Navedena anketa je provedena u razdoblju od listopada 2012. do siječnja 2013. godine na uzorku od 120.000 zaposlenih osoba u 31 zemlji, od kojih 4.600 živi u Švicarskoj.

S druge strane, stopa nezaposlenosti u Švicarskoj iznosi 3,2 posto.

Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U potrazi ste za poslom? U suradnji s portalom posao.hr predstavljamo vam 10 atraktivnih poslovnih ponuda ovog tjedna. Sretno sa zapošljavanjem!

Ljudski resursi

Postoje različiti oblici kontaktiranja potencijalnih poslodavaca tijekom traženja posla, a otvorena molba samo je jedan od njih.

Lifestyle

Burnout sindrom može biti dugotrajan proces koji se manifestira na različite načine.

Financije

Prema anketi koju je proveo MojPosao, u kojoj je sudjelovalo 674 ispitanika, gotovo polovina ispitanika (49 posto) smatra kako će uvođenjem ove Direktive doći...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.