Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Pola stanovnika Švicarske mijenja posao svake godine

U istraživanju su muškarci bili znatno brojniji među onima koji su potražili bolje plaćeni posao (12 posto), u odnosu na žene (8%).

U istraživanju su muškarci bili znatno brojniji među onima koji su potražili bolje plaćeni posao (12 posto), u odnosu na žene (8%).

Posljednje istraživanje tržišta rada pokazalo je da se Švicarska nalazi iznad svjetskog prosjeka u vezi sa učestalošću promjene posla, piše oslobodjenje.ba, a prenosi business.hr.

Tako je prema studiji investicijske kompanije Kelly Services, u 2012. svaki drugi zaposleni u Švicarskoj napustio postojeće radno mjesto i pronašao drugi posao.

Švicarska se prošle godine po intenzitetu promjene posla našla iznad svjetskog prosjeka koji iznosi 47 posto.

Prema navedenom istraživanju, 56 posto ispitanika u Švicarskoj tvrdi da je potražilo bolji posao na tržištu rada u toku prošle godine iako su bili zadovoljni uvjetima koje je nudio njihov prethodni poslodavac.

Glavni motivi za promjenu posla u toj zemlji bili su mogućnost postizanja bolje ravnoteže između profesionalnog i privatnog života (16 posto), veća zanimljivost posla (14 posto) i profesionalno usavršavanje (12 posto).

Također, u istraživanju su muškarci znatno brojniji među onima koji su potražili bolje plaćeni posao (12 posto), u odnosu na žene (8%).

Navedena anketa je provedena u razdoblju od listopada 2012. do siječnja 2013. godine na uzorku od 120.000 zaposlenih osoba u 31 zemlji, od kojih 4.600 živi u Švicarskoj.

S druge strane, stopa nezaposlenosti u Švicarskoj iznosi 3,2 posto.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.