Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Komentari

Porasle neto plaće u Zagrebu

Otkrijte kako financirati projekt iz EU fondova

Po podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, prosječna je neto plaća u gradu Zagrebu za svibanj bila za 24 kune viša nego za travanj, a u odnosu na svibanj prošle godine bila je viša za 266 kuna.

Nešto veći nominalni rast neto plaća na godišnjoj razini posljedica je i promjena u oporezivanju dohotka, što potvrđuje i blaži rast prosječne bruto plaće koja je u Zagrebu za svibanj iznosila 9.788 kuna. To je na godišnjoj razini više za 135 kuna ili nominalno 1,4 posto, a na mjesečnoj razini za 55 kuna ili nominalno za 0,6 posto.

Usporedba s prosječnom neto plaćom na razini Hrvatske, koja je za svibanj iznosila 5.679 kuna, pokazuje da je zagrebačka neto plaća bila 990 kuna viša nego na razini države.

Zagrebačka statistika najvišu prosječnu neto plaću za svibanj registrirala je u djelatnosti vađenja sirove nafte i prirodnog plina, gdje je iznosila 13.483 kune, a više od 11 tisuća, 11.833 kune, imali su i zaposleni u proizvodnji rafiniranih naftnih proizvoda. Nasuprot tomu, najnižu su prosječnu neto plaću za svibanj u Zagrebu dobili zaposleni u zaštitnim i istražnim djelatnostima, od 3.267 kuna.

Hina/ Lider

 


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Osobne financije

Bilo da si zarađenim novcem želite priuštiti dugo priželjkivani automobil ili ga pak planirate uložiti u kupovinu nekretnine ili dionica, važno je steći naviku...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.