Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Porezna uprava će preko Facebooka i Twittera kontrolirati građane

To ne znači da će se svakom američkom poreznom obvezniku kontrolirati profili na društvenim mrežama, nego samo onima koji pobuđuju sumnju iz nekog razloga

To ne znači da će se svakom američkom poreznom obvezniku kontrolirati profili na društvenim mrežama, nego samo onima koji pobuđuju sumnju iz nekog razloga

Sve što jednom objavite na internetu, ostaje zabilježeno godinama. Čini se kako će tu činjenicu dobro iskoristiti američka Porezna uprava, koja bi uskoro mogla “konzultirati” Facebook i Twitter račune vlastitih poreznih obveznika u potrazi za njihovim financijskim aktivnostima, prenosi Digitaltrends.com.

Ipak, to ne znači da će se svakom američkom poreznom obvezniku kontrolirati profili na društvenim mrežama, nego samo onima koji pobuđuju sumnju iz nekog razloga, pojašnjava Večernji.hr.

Utaja poreza nije jedina stvar zbog koje bi se Amerikanci trebali brinuti. Troškovi službenih putovanja vjerojatno su najlakše brojke kojima se može manipulirati. Da ne bi bili otkriveni, računovođa Kevin McQuillian savjetuje da “na društvenim mrežama ne objavljujete stvari za koje ne želite da ih drugi vide, kao što je npr. Porezna uprava.”

Unatoč izvješćima da Porezna planira korištenjem društvenih medija otkriti dvosmislene ili nepouzdane porezne obveznike, Porezna je Fox Businessu zanijekala kako ima bilo kakve planove za korištenje informacija s društvenih medija kao dokaz u poreznim revizijama, no ipak su dodali:

“Poštovanje prava poreznih obveznika ključan je dio naših napora i pritisaka, a to uključuje instancije gdje nadgledamo javno dostupne informacije koje nam pomažu u već ranije obavljenom radu”, rekli su iz Porezne uprave. Prošlog su tjedna tako uhićena 63 člana bande iz Istočnog Harlema, čije je kretanje bilo praćeno uz pomoć dokaza koje su ostavljali na društvenim mrežama.

Napisao

Pročitajte još:

Novosti

Jeste li ikada pomislili da refleksijom na naočalama, ažuriranjem podataka na LinkedInu ili objavljivanjem fotografija na društvenim mrežama možete otkriti osjetljive poslovne informacije?

Porezi

Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu šestu godinu zaredom održana je Ljetna porezna akademija za studente završnih godina diplomskih studija.

Edukacija

Nepoštivanje strogih pravila ove društvene mreže može vas dovesti u probleme - potpunu blokadu ili ograničenje poslovnog računa.

Novosti

Nije prošlo previše vremena, a Zuckerbergova kompanija ponovno je najavila promjene oko postavki i pojedinih kategorijama na mobilnim uređajima.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.