Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Port 9 podiže standarde turizma na Korčuli

Port 9 oblikovan je tako da kroz sve svoje sastavnice povezuje tisućljetnu tradiciju Korčule s modernim pristupom turizmu.

Jedan od dragulja hrvatskog Jadrana, otok Korčula, napokon je dobio turističke objekte koji svojom kvalitetom i ponudom omogućuju potpuno uživanje u prirodnim ljepotama i bogatoj baštini zavičaja Marka Pola. Investicijom od 75 milijuna kuna obnovljen je kompleks turističkog naselja HTP Korčula d.d., koji od sada nosi ime Port 9 resort i obuhvaća 180 smještajnih jedinica na razini 4 zvjezdice.

Port 9 oblikovan je tako da kroz sve svoje sastavnice povezuje tisućljetnu tradiciju Korčule s modernim pristupom turizmu. Tako su i četiri obnovljena objekta dobili nova imena koja oživljavaju Korčulanima dobro poznate, a gostima zanimljive detalje iz povijesti.

Sve nazive unutar resorta, kao i sam naziv resorta – Port 9 osmislila je agencija Fabular, a vezani su direktno uz naslijeđe korčulanske brodogradnje i kamenoklesarstva. Paviljon 1 nosi naziv Makul, a što predstavlja izvedenicu dalmatinskog izraza mankul koji označava jedan od dijelova broda – mjesto za vezivanje konopa na provi broda. Paviljon 2 zove se Petral, što je na Korčuli i okolnim otočićima naziv za male kamenolome, paviljon 3 nosi ime Orno po zajednici šuma hrasta crnike i crnoga jasena, tipičnoj i gospodarski važnoj za Korčulu, dok paviljon 4 nosi naziv Timun – dalmatinski izraz za kormilo, koje je predstavljalo jedan od najvažnijih dijelova kojim se upravljalo brodicom.

„Tradicijom smo se vodili i u enogastronomskoj ponudi, gdje posebno mjesto zauzimaju korčulanska vina i domaće namirnice, ali i u dodatnoj ponudi sadržaja za naše goste, među kojima su Mala škola brodogradnje i Radionica kamenoklesarstva. U obnovi hotela maksimalno smo koristili hrvatska znanja i hrvatske stručnjake. Projekt je djelo mladog splitskog arhitekta Duje Kaliterne, a gotovo sav namještaj proizveo je TVIN iz Virovitice”, istaknula je Ivana Hatvalić, predsjednica Uprave HTP Korčule d.d.

Uz dva vanjska bazena sa slatkom vodom i dva bazena s morskom vodom, iznimno važan element ponude Port 9 resorta su tri restorana. Dva su pansionska, a treći, al carte restoran Ala Longa, pod vodstvom chefa Ante Valentekovića nudi neobičan menu s jelima iz zemalja koja je proputovao Marko Polo. Ala Longa izraz je koji znači „na dugo“, a označava pristup kuhinji koji je suprotnost fast-foodu, dugotrajnu i pedantnu pripremu jela s puno znanja i ljubavi. Nakana je restorana u menije uvrstiti i manje poznate lokalne namirnice, poput biljke motar (petrovac), koja se na Korčuli jede u salatama, ukiseljena i u umacima, a pripisuje joj se i ljekoviti učinak.


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Lifestyle

Uspješni ljudi znaju iskoristiti svoje vrijeme i ustaju rano. Ne zato što to rade svi uspješni ljudi, nego zato što je to mudro.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.