Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Poskupljuju dopunsko zdravstveno i participacija

Ministar zdravlja Rajko Ostojić priznao je da nije zadovoljan današnjim zdravstvenim sustavom i da mora povećati cijene participacija i dopunskog osiguranja jer su daljnje uštede nužne za dobrobit svih.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić priznao je da nije zadovoljan današnjim zdravstvenim sustavom i da mora povećati cijene participacija i dopunskog osiguranja jer su daljnje uštede nužne za dobrobit svih.

“Ozbiljno razmišljamo, gotovo sam uvjeren da moramo povećati trenutne participacije od 10 kuna, ali i cijene polica dopunskog osiguranja. Došlo je vrijeme da se to mora napraviti, peta je godina recesije i moramo i na ovaj način uštedjeti u bolničkom sustavu. Razmišljamo da to sve vratimo na staro, kako je prije bilo”, rekao je ministar zdravlja Rajko Ostojić u emisiji Veto na Jabuci TV.

Potvrdio je i da je prošla godina završena u debelom minusu, s novih 1,1 milijardu kuna duga u zdravstvu, te da su prisiljeni naći načine da još uštede.

Iskreno je priznao da je današnji zdravstveni sustav u Hrvatskoj lošiji nego što je očekivao i obećavao prije dvije godine kad su došli na vlast.

“To je kamen koji nosim na leđima. Napravili smo tek 65 posto onoga što smo obećali u zdravstvu u Planu 21. Možda nismo imali hrabrosti za neke teže poteze i reforme na početku mandata. Najveći problem su liste čekanja. Nismo ih smanjili do sredine 2012. godine za pola kao što smo obećali, danas su one četiri puta veće, mahom zbog štrajka liječnika i na tome moramo ozbiljno poraditi”, rekao je Ostojić.

Napisao

Pročitajte još:

Financije

Unatoč pandemiji i neizvjesnoj ekonomskoj situaciji u državi, mnoga hrvatska poduzeća bilježe uspješan poslovni rezultat u posljednje vrijeme. Navikli smo već na pozitivne priče...

Ekonomija

Jeftinije.hr pokazuju nevjerojatan porast potražnje za zimskim gumama, koja je ovog rujna, u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, porasla za dobrih 50 %.  

Osobne financije

Mala i srednja poduzeća čine 99 posto hrvatskog gospodarstva i zapošljavaju 77 posto ukupno zaposlenog stanovništva.

Financije

Razdoblje su obilježili dobri poslovni rezultati s dvoznamenkastim rastom prihoda te pripremnim radnjama za izlazak kompanije na Zagrebačku burzu.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.