Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Poskupljuju dopunsko zdravstveno i participacija

Ministar zdravlja Rajko Ostojić priznao je da nije zadovoljan današnjim zdravstvenim sustavom i da mora povećati cijene participacija i dopunskog osiguranja jer su daljnje uštede nužne za dobrobit svih.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić priznao je da nije zadovoljan današnjim zdravstvenim sustavom i da mora povećati cijene participacija i dopunskog osiguranja jer su daljnje uštede nužne za dobrobit svih.

“Ozbiljno razmišljamo, gotovo sam uvjeren da moramo povećati trenutne participacije od 10 kuna, ali i cijene polica dopunskog osiguranja. Došlo je vrijeme da se to mora napraviti, peta je godina recesije i moramo i na ovaj način uštedjeti u bolničkom sustavu. Razmišljamo da to sve vratimo na staro, kako je prije bilo”, rekao je ministar zdravlja Rajko Ostojić u emisiji Veto na Jabuci TV.

Potvrdio je i da je prošla godina završena u debelom minusu, s novih 1,1 milijardu kuna duga u zdravstvu, te da su prisiljeni naći načine da još uštede.

Iskreno je priznao da je današnji zdravstveni sustav u Hrvatskoj lošiji nego što je očekivao i obećavao prije dvije godine kad su došli na vlast.

“To je kamen koji nosim na leđima. Napravili smo tek 65 posto onoga što smo obećali u zdravstvu u Planu 21. Možda nismo imali hrabrosti za neke teže poteze i reforme na početku mandata. Najveći problem su liste čekanja. Nismo ih smanjili do sredine 2012. godine za pola kao što smo obećali, danas su one četiri puta veće, mahom zbog štrajka liječnika i na tome moramo ozbiljno poraditi”, rekao je Ostojić.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.