Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Poslovi kojima mijenjate svijet na bolje

Ukoliko vaš posao svijet čini boljim mjestom, i vi ste toga svjesni, bit ćete mnogo sretniji. To je pokazalo istraživanje, koje je osim toga otkrilo kako su najsmisleniji poslovi na svijetu oni u području njege, specijalne edukacije i medicinske tehnologije.

Ukoliko vaš posao svijet čini boljim mjestom, i vi ste toga svjesni, bit ćete mnogo sretniji. To je pokazalo istraživanje, koje je osim toga otkrilo kako su najsmisleniji poslovi na svijetu oni u području njege, specijalne edukacije i medicinske tehnologije.

Na svijetu možete raditi mnoge poslove, no neće vas svaki od njih činiti sretnima. Oni kojima svijet činite boljim i ljepšim mjestom i vas će činiti sretnijima. Payscales’s College Salary Report koji uključuje podatke više od 1,4 milijuna alumna iz više od tisuću fakulteta, otkrio je kako su poslovi na kojima se brinete o tuđem fizičkom, psihičkom i mentalnom zdravlju donose najviše smisla i zadovoljstva, piše Business Insider.

Radnicima je vrlo važno koliko njihov posao zapravo ima smisla, što se tiče boljitka svijeta. Primijećen je sve veći interes za poslovima koji donose neku vrstu unutarnjeg zadovoljstva koje dolazi od svijesti od toga da pomažemo drugima.

”Potreba da iz posla dolazi viši smisao možda potječe od efekata recesije, kada je generacija Y svjedočila gubitku posla  i ušteđevine svojih roditelja, te njihove borbe za traženjem posla. Današnji radnici znaju da više ne postoji nešto što se zove siguran posao, te da novac jednostavno više nije toliko bitan”, objasnila je vodeća ekonomistica u Payscaleu, Katie Bardaro.

Poslovi na kojima se radnici osjećaju kao da stvarno čine pozitivnu promjenu u svijetu:

1. Njega bolesnika

2. Specijalna edukacija

3. Medicinska tehnologija

4. Sportska medicina

5. Biomedicinski inženjering

6. Atletski trening

7. Socijalni rad

8. Dječje i obiteljske studije

9. Biblijske studije

10.Dijetetika

Poslovi koji donose najmanje značenja i unutarnjeg zadovoljstva ljudima koji ih rade su oni u filmskoj produkciji, modnoj trgovini, modnom dizajnu i reklamnoj industriji.

Napisao

Pročitajte još:

Financije

Prema anketi koju je proveo MojPosao, u kojoj je sudjelovalo 674 ispitanika, gotovo polovina ispitanika (49 posto) smatra kako će uvođenjem ove Direktive doći...

Ljudski resursi

Ako ste u potrazi za poslom, ne morate tražiti dalje!

Ekonomija

Hrvatski inovatori napravili su u samo dvije godine digitalnu aplikaciju Master F&B, kojom su osvojili naklonost korisnika na obje strane, ugostitelje i posjetitelje kafića...

Ljudski resursi

U suradnji s portalom posao.hr, donosimo vam top 10 poslovnih ponuda ovog tjedna. Želimo vam sreću u potrazi!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.