Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Postignut je sporazum i otvoren postupak pregovora! [VIDEO]

Uspostavljen socijalni mir između čelnika i sindikata Brodosplita kod predsjednika Josipovića.

Uspostavljen socijalni mir između čelnika i sindikata Brodosplita kod predsjednika Josipovića.

Predsjednik Ivo Josipović primio je u svom Uredu Ozrena Matijaševića, predsjednika Hrvatske udruge radničkih sindikata, Zvonka Šegvića, predsjednika Nezavisnog sindikata Brodosplit, Vedrana Dragičevića, predsjednika SMH –IS, Ivana Čavku, predsjednika Radničkog sindikata Brodosplit, Pavla Matošića, dopredsjednika Nezavisnog sindikata Brodosplit, Joška Franića, glavnog povjerenika SMH-IS, te Darka Pappu, člana Uprave Brodosplit d.d., ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića, pomoćnicu ministra gospodarstva Sabinu Škrtić i predstavnika Hrvatske brodogradnje-Jadranbrod Ruđera Friganovića.

[infopunkt 7398 2]

[infopunkt 7398 3]

Na sastanku je postignut sporazum kojim je uspostavljen socijalni mir i otvoren postupak pregovora. Doneseni su sljedeći zaključci, kako stoji u priopćenju:

1. U Brodosplitu d.d. i svim ovisnim društvima omogući će se sindikalni rad sukladno Zakonu i drugim propisima.

2. Sindikati će Upravi dostaviti popis članova a Uprava će u roku od 5 dana sindikatima naznačiti u kojoj tvrtci-matičnom ili ovisnom društvu su sindikalni članovi zaposleni.

3. Uprava se obvezuje da će ustegnuti sindikalnu članarinu zaposlenicima za koje sindikati ustvrde da su njihovi članovi, a sindikati u slučaju spora preuzimaju odgovornost za točnost podataka, uključivši i refundaciju neopravdano uskraćenih sredstava.

4. Započet će pregovori o novom ili izmijenjenom kolektivnom ugovoru u Brodosplitu d.d. i ovisnim društvima koja su obuhvaćena procesom restrukturiranja a prihvaćeni model kolektivnog ugovora ponudit će se na pristupanje  ostalim novoosnovanim ovisnim društvima. Za trajanja pregovora (3 mjeseca) Uprava i sindikati vladat će socijalni mir koji uključuje urednu isplatu plaća i poštivanje zakonskih prava radnika.

5. Za trajanja pregovora iz t. 4. sve će strane odgovorno i uz poštovanje druge strane nastupati u javnosti, sukladno obavezama koje su preuzete.

Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U nastavku ćemo navesti nekoliko uobičajenih razloga zbog kojih se ljudi sukobljavaju na radnom mjestu te nekoliko savjeta kako o tome razgovarati sa šefom.

Ljudski resursi

Kao menadžer ste svjesni da morate imati sretne i motivirane radnike da bi postigli najbolje rezultate.

Ljudski resursi

Analizom cjelokupnog tržišta rada, uzimajući u obzir ukupan broj objavljenih oglasa za posao u prvoj polovici godine, primjetan je osjetan pad potražnje za radnom...

Lifestyle

Ne ogovarajte bivšeg poslodavca. Kakva vam je to fotografija na Facebooku? Što od sadržaja 'dijelite'? Koliko vaš CV odgovara istini?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.