Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

“Poštujem izbor građana, ali neću mu pljeskati”

Na pitanje mogu li se očekivati promjene u zagrebačkoj organizaciji stranke s obzirom na neuspjeh, Milanović je rekao: ‘Napravili su što su mogli. SDP je i dalje najjača stranka, ali rezultati ne zadovoljavaju.

Na pitanje mogu li se očekivati promjene u zagrebačkoj organizaciji stranke s obzirom na neuspjeh, Milanović je rekao: 'Napravili su što su mogli. SDP je i dalje najjača stranka, ali rezultati ne zadovoljavaju.

Dan nakon drugog kruga lokalnih izbora rezultate je komentirao predsjednik SDP-a i premijer Zoran Milanović. Kaže da je generalno zadovoljan osvojenim, ali su mu dojmovi gorko-slatki jer je kampanja, kaže, bila zoćudna.

Šef SDP-a Zoran Milanović rekao je da nije vrijeme za trijumfalizam premda je načelno zadovoljan rezultatima. Rekao je da ga brine nered koji je napravljen u kampanji: ‘Ova kampanja nije bila prljava nego zloćudna, posebno u Sisku, Splitu i Vukovaru. A sve radi grčevite borbe za dvije-tri gradske blagajne’, rekao je Milanović i zapitao se je li to bilo vrijedno svega? ‘Je li vrijedno da se poziva na rušenje ustavnog poretka? Je li to alternativa u Hrvatskoj? Ako jest, onda je loša, jako loša’, rekao je Milanović i dodao da nije zadovoljan maskama koje su pale. ‘Netko će i ovo razbijeno staklo morati počistiti. Kao što mi danas čistimo nered u državi, to ćemo opet biti mi.’

Na pitanje mogu li se očekivati promjene u zagrebačkoj organizaciji stranke s obzirom na neuspjeh, Milanović je rekao: ‘Napravili su što su mogli. SDP je i dalje najjača stranka, ali rezultati ne zadovoljavaju. Poštujem izbor građana, ali da ću se s time solidarizirati i tome pljeskati – neću. To ne valja to je klijentelizam i korupcija, tu se neću pokolebati, jer neke stvari i znam’, rekao je Milanović govoreći o izboru Bandića u Zagrebu.

Zamoljen da komentira rezultate u Istri i Međimurju, gdje je SDP loše prošao premda je vrh stranke intervenirao kod odabira kandidata, Milanović je rekao: ‘Zasluge predsjedništva vide se na 50 drugih mjesta. Predsjedništvo ima teret da nagovara i radi politički pritisak – nekad si u pravu, nekad si u krivu.’ Čestitao je svima koji su se pošteno borili te njima i čestitao na pobjedi.

Kada je upitan je li točno da je u Vukovaru osim HDZ-ovih autobusa s biračima bilo i SDP-ovih autobusa, Milanović je samo odšutio i tražio novo pitanje.

Napisao

Preporučujemo

Poduzeća

U Vodotehnici sada možete odabrati artikle snižene od 25% pa sve do 70% bez obzira na način plaćanja.

Računovodstvo i financije

Završni račun je neizostavna stavka koju svaki poslodavac mora imati. Iz njega se vidi koliko je uspješno ili neuspješno poslovala određena tvrtka u navedenoj...

Financije

Od ulaska Hrvatske u EU, investicijsko je zlato u potpunosti oslobođeno svih poreza, tako da se pri kupnji ne plaća PDV, ali ni pri...

Komentari

Slavonija je jedinstvena destinacija, svima nama u regionalnim turističkim zajednicama jasno je da pojedinačno ne možemo postići puno, stoga je zajednički nastup jedini logičan...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.