Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

EU fondovi

Poticaji za Inovacije u Ribarstvu i Akvakulturi te za ulaganja u Alternativne načine držanja kokoši nesilica

U travnju ove godine otvoreni su natječaji za Inovacije u poljima Ribolova i Akvakulture koji će biti otvoreni do 2. kolovoza ove godine.

U travnju ove godine otvoreni su natječaji za Inovacije u poljima Ribolova i Akvakulture koji će biti otvoreni do 2. kolovoza ove godine. Dok je za ribolov najviši iznos potpore do 100 tisuća eura u protuvrijednosti u kunama, u nekim slučajevima u polju akvakulture taj iznosi može biti i do 500 tisuća eura.

Korisnici potpore inovacija u ribolovu mogu biti: vlasnik/ovlaštenik povlastice za gospodarski ribolov na moru i slatkim vodama; pravna ili fizička osoba subjekt u poslovanju s hranom, a koja je korisnik odobrenog ili registriranog objekta za preradu proizvoda ribarstva iz gospodarskog ribolova na moru ili slatkim vodama; zajednički korisnik ili znanstveno tijelo. Prihvatljive su aktivnosti koje provodi ili čije rezultate potvrđuje znanstveno tijelo, a koje se provode s ciljem: razvoja ili razvoja i uvođenja novih ili poboljšanih metoda i tehnika, uključujući metode i tehnike za poboljšanje selektivnosti ribolovnih alata, za smanjenje neželjenog ulova i/ili odbačenog ulova te za smanjenje negativnog utjecaja na okoliš; razvoja ili razvoja i uvođenja nove ili znatno unaprijeđene opreme; razvoja i/ili uvođenja novih ili znatno unaprijeđenih proizvoda te razvoja i/ili uvođenja novih ili poboljšanih sustava upravljanja i organizacije.

Korisnici potpore inovacija u akvakulturi mogu biti: nositelj dozvole za akvakulturu ili znanstveno tijelo. Prihvatljive su aktivnosti koje provodi ili čije rezultate potvrđuje znanstveno tijelo, a koje se provode s ciljem: razvoja tehničkih, znanstvenih ili organizacijskih znanja u akvakulturnim uzgajalištima koja smanjuju učinak na okoliš i ovisnost o ribljem brašnu i ulju, a potiču održivo korištenje resursa u akvakulturi, jačaju dobrobit životinja i olakšavaju nove održive metode proizvodnje; razvoja i/ili uvođenja na tržište novih akvakulturnih vrsta dobrog tržišnog potencijala; razvoja i/ili uvođenja novih ili znatno unaprijeđenih proizvoda; razvoja i/ili uvođenja novih ili unaprijeđenih postupaka i/ili novih ili unaprijeđenih upravljačkih i organizacijskih sustava i ispitivanja tehničke i/ili ekonomske izvedivosti inovativnih proizvoda ili postupaka.

Također je otvoren natječaj za ulaganja u alternativne načine držanja kokoši nesilica za koji možete podnijeti zahtjev do 7. rujna ove godine. Prijaviti se mogu fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika. 50 milijuna kuna bit će dodijeljeno mikro, malim i srednjim korisnicima, a 50 milijuna velikim korisnicima. Najniža visina potpore po projektu je 5 tisuća eura, a najviša 500 tisuća eura za mikro, male i srednje korisnike te 1 milijun eura za velike korisnike. Intenzitet potpore je 50%, ali se može uvećati za dodatnih 20% ako ulaganje provodi mladi poljoprivrednik ili ako se odvija u planinskom području, području sa značajnim prirodnim ograničenjima ili ostalim područjima s posebnim ograničenjima.

Ako ste zainteresirani za dobivanje EU sredstva i/ili već imate plan za spomenute natječaje te želite besplatnu početnu konzultaciju možete se obratiti tvrtki Tetida d.o.o. a više informacija pronađite na www.tetida.com.


Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.