Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Poduzeća

Potpisan novi Kolektivni ugovor za zaposlene u Knauf Insulationu Novi Marof

U utorak, 24. siječnja 2023. godine potpisan je novi Kolektivni ugovor za sve zaposlenike tvrtke Knauf Insulation Novi Marof.

U utorak, 24. siječnja 2023. godine potpisan je novi Kolektivni ugovor za sve zaposlenike tvrtke Knauf Insulation Novi Marof. Ugovor su potpisali uprava Knauf Insulationa Novi Marof i Sindikat energetike, kemije i nemetala Hrvatske. Potpisivanju je prisustvovao i Željko Klaus, predsjednik Sindikata EKN-a.

Tom prilikom je istaknuto da su svi prijedlozi predstavnika sindikata saslušani s maksimalnim uvažavanjem. Na taj način još je jednom potvrđena dugogodišnja uspješna suradnja uprave Knauf Insulationa Novi Marof i sindikata te nastavljena kontinuirana briga Knauf Insulationa Novi Marof o zaposlenicima, njihovim pravima i nagrađivanju dugogodišnjeg rada i uspješnih rezultata koje postižu svojim snažnim angažmanom.

Tako se novim Kolektivnim ugovorom povećava stalni mjesečni dodatak na plaću za 158,88 EUR (1.197,08 kn) bruto. Dodatak za godišnji odmor (regres) i Božićnica povećani su za 132,73 EUR (1.000,00 kn), oba u neto iznosu, dok su darovi u naravi Uskrsnica i dar djetetu povećani za 79,63 EUR (600,00 kn), odnosno  53,09 EUR (400,00 kn) neto. Time su materijalna prava svih radnika na godišnjoj razini povećana za ukupno 2.570,17 EUR ili 19.364,96 kn. Dodatak na plaću za rad nedjeljom povećan je s 35% na 50%, a bruto osnovica za isplatu godišnje nagrade, koja ovisi o poslovnom rezultatu tvrtke, povećana je za 265,44 EUR (2.000,00 kn). 

Posljednja izmjena odnosi se na povećanje maksimalno ostvarivog iznosa otpremnine prilikom odlaska u mirovinu, a koji je povećan za 2.654,98 EUR (20.000,00 kn). Novim Kolektivnim ugovorom došlo je i do pozitivnih promjena kod korištenja prava na plaćeni dopust.

Potpisivanje novog Kolektivnog ugovora potvrđuje da u Knauf Insulationu prepoznajemo gospodarske momente koji utječu na živote naših zaposlenika te smo u skladu s tim bili i spremni uvažiti prijedloge predstavnika radnika, koji će, vjerujem, dodatno ojačati partnerstvo između Knauf Insulationa Novi Marof i onih koji najviše doprinose njegovom uspjehu, a to su ljudi koji ovdje rade“, rekao je povodom potpisivanja Kolektivnog ugovora direktor Knauf Insulationa Novi Marof, Stjepan Mršić.

Sve navedene izmjene vrijede od 1. siječnja 2023. godine te će se primjenjivati već kod obračuna plaće za siječanj.

Pročitajte još:

Turizam

ProWein je još jednom pokazao da je vodeći međunarodni sajam u sektoru vina i alkoholnih pića.

Ljudski resursi

Portal za zapošljavanje donosi 10 poslovnih prilika za prijavu njihovom mogućnosti brze prijave! Sretno!

Ekonomija

Air France će letjeti do 835 puta dnevno, na 191 odredište u 89 zemalja. U Hrvatskoj povećanje letova prema Splitu i Dubrovniku.

Financije

Iako su više kamatne stope glavni instrument ECB-a za borbu protiv inflacije, one su i teret za gospodarstvo, jer to znači skuplje kredite i...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.