Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Potraga za sezonskim radnicima u punom jeku

Iako je turistička sezona u zamahu, poslodavci su i dalje u potrazi za odgovarajućim zaposlenicima.

Iako je turistička sezona u zamahu, poslodavci su i dalje u potrazi za odgovarajućim zaposlenicima.

Oglasi za rad u turizmu i ugostiteljstvu često su objavljeni i u slavonskim, a ne samo u dalmatinskim županijama.

Do kraja travnja u Slavoniji je bilo objavljeno 649 oglasa u kategoriji Turizam i ugostiteljstvo.

Najtraženija zanimanja bila su konobar/bamen, kuhar, recepcioner.

Zanimljivo je napomenuti kako je samo 14% oglasa za rad u turizmu u Slavoniji, ostalih 86% oglasa je za rad u Dalmaciji.

U grafičkom prikazu možete vidjeti kako se razlikuju prosječne plaće za najtraženija sezonska zanimanja u Dalmaciji i Istočnoj Hrvatskoj. U Dalmaciji najplaćeniji su kuhari, dok najveće plaće u Istočnoj hrvatskoj imaju Recepcioneri.

Ovisno o županiji rada traže se različite kvalifikacije

Što se tiče kvalifikacija za zaposlenje najviše poslodavaca za rad u Dalmaciji traži srednju stručnu spremu (55%), zatim 25% poslodavaca traži kvalificirane radnike.

Slavonski ugostitelji u najvećem djelu oglasa (79%) traže srednju stručnu spremu, te u 28% oglasa kvalificirane radnike.

Poznavanje stranih jezika zahtijeva 59% poslodavaca iz Dalmacije, dok samo 32% poslodavaca iz Slavonije.

Poznavanje rada na računalu traži 19% poslodavaca iz Dalmacije te 22% poslodavaca iz Slavonije.

Poslodavci iz Dalmacije samo u 13% oglasa traže radnike s prethodnim radnim iskustvom i to u prosječnom trajanju 4 godine. Dok poslodavci iz Slavonije u 59% oglasa očekuju prethodno radno iskustvo i to u prosječnom trajanju 2 godine i 6 mjeseci.

Trenutno na portalu MojPosao aktivno je preko 100 oglasa u kategoriji ‘Turizam i ugostiteljstvo’, a izdvajamo neke od njih:

– Mediteransko selo ‘San Antonio’  zapošljava 5 djelatnika na poziciji kuhara. Potrebna je minimalno srednja stručna sprema i 3 godine relevantnog radnog iskustva. Prijavite još danas putem linka.

– Ukoliko imate želju za radomu turističkoj agenciji i pritom vam njemački jezik ne predstavlja nikakav problem,  kliknite na sljedeći oglas.

– Hotel na području Omiša  zapošljava osobu za rad na recepciji. Poslodavac očekuje izvrsno poznavanje engleskog jezika i još barem jednog stranog jezika.

– Taverna Otto na području Dubrovnika zapošljava kuhara na određeno vrijeme.

– Poznati klub Noa na otoku Pagu, ima potrebnu za dodatnim konobarom/icom. Poslodavac osigurava smještaj i prehranu te nudi mogućnost zaposlenja u Zagrebu po završetku sezone.

Sezona samo što nije počela – osigurajte radno mjesto na vrijeme!


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Osobne financije

Bilo da si zarađenim novcem želite priuštiti dugo priželjkivani automobil ili ga pak planirate uložiti u kupovinu nekretnine ili dionica, važno je steći naviku...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.